Szerinted melyik volt a vilag valaha letezett maga koraban a legrettegettebb hadserege?
Szerintem az alabbiakbol kerulhet ki a gyoztes:
-Dareiosz hatalmas perzsa serege
-Nagy Sandor serege a falanxal
-A romai legiok amik meghoditottak az ismert vilagot
-Attila es a hunok
-A barbar germanok (gotok, vikingek, vandalok) amik lerohantak az akkori nyugatot es felegettek Romat
-Dzsingisz kan mongoljai
-A brit flotta, ami gyarmatositotta a vilag 25% at
-Napoleon Nagy Hadserege
-Hitler hadserege
-A szovjet Voros Hadsereg
Én ezek közül nem tudnék választani, mindegyik nagyszerű volt.
(Jut eszembe perzsákról és Nagy Sándorról kéne tanulnom azokat a fránya ókoros államvizsgatételeket..)
"-A szovjet Voros Hadsereg"
-.- az smafu volt. Már beaprította őket hitler, ha az usa közbe nem lép és ad nem ad fegyvert valamit sztalin nem hívja vissza a tartalékait kína mellől a szovjetúniónak Konyec vilma lett volna :XD
"-A brit flotta, ami gyarmatositotta a vilag 25% at"
az sem. volt erős hajó flottájuk, fejlett technológiával, de a hadsereg talicska volt. csak dárdás félmeztelen négerekkel harcoltak.
The US Army
A vilagtortenelemben nem volt ennel erosebb es utokepesebb szervezet
"Xerxszész több mint 1 millás serege, mégha 300 spártai be is darálta a javát. Ha nem lett volna ott hágó esélyük sem lett volna a görögöknek"
A 300 spártai kamu.
A körülbelül 8000 görögből 1000 maradt ott a végsőkig hogy fedezze a visszavonulást, akik közül 300-an voltak spártaiak. Plussz volt egy erődjük és egy megerősített faluk. Csak ezek a részletek nem olyan köztudottak.
Egyébként szerintem a római hadsereg.
A római hadseregnek nem akadt párja majdnem 400 évig, ráadásul az egész modern hadseregszervezés római mintán alapul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!