Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Milyen vastag egy tank fala?

Milyen vastag egy tank fala?

Figyelt kérdés
Hány mm-s a borítása? illetve miből van a legtöbb?

2016. jún. 10. 12:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
39%
Nameg, ugye, az sem mindegy milyen lövedékkel szemben mekkora az egyenértékű vastagság. De a kérdező a maga 12 éves korával valószínű ennél összetettebb kérdést nem tudott volna feltenni, ezért lett így. :)
2016. jún. 17. 09:48
 12/21 anonim válasza:
0%

Hát köszönd is meg a bunkó hozzászólásokat. Erre szokták mondani, hogy hülye kérdésre hülye válasz. Ennyi erővel megkérdezhetném, hogy átlagosan milyen magas egy ház?

Tankból is van ezer féle, és abba se vagyok biztos, hogy az oldalpáncélra gondoltál. (Hisz lehet a hátulját, meg a frontot is "falnak" titulálni + a toronypáncélzat is belekavarodhat.) A lényeg, hogy ahány tank, annyi páncélvastagság, illetve annyi eltérő érték az adott részeken (hisz a tankok oldala, frontja, hátulja, illetve torony- frontja, oldala és hátulja is lehet különböző mértékben páncélozott). Arról ne is beszéljünk, hogy a tankok bizonyos részei is lehetnek erősebbek, gyengébbek, akár csak egy 1 m^2-nyi felületen, máshol meg ahhoz képest erősebb, gyengébb.

Ha rákeresel konkrétan egy tankra, akkor megtalálod az adatokat (többnyire) róla. Még azt is hozzátenném, hogy azt sem írtad, hogy modern vagy régebbi tankokról tetted fel a kérdést, így már végleg egy káosz ez az egész; kb lehetetlen megválaszolni. Illetve ha ez még nem lett volna elég, akkor elmondom, hogy olyan is van, hogy tank típus. Létezik nehéz, közepes illetve könnyű harckocsi, illetve páncélvadász is, csak hogy párat említsek. Ezekre aztán találhatod, hogy 50-70 mm átlagosan, mert semmire nem mész vele. Egy nehéz harckocsinak soha nem volt átlagosan 50-70 mm a "fala", annál sokkal nagyobb, míg a könnyűeknek meg többnyire kisebb.

Ezek után csak annyit tennék hozzá, hogy légyszíves, ha már te kérdeztél hülyeséget, legalább ne sértődj meg, ha mi azt a tudtodra adjuk. Ezt nem lehet csak szimplán egy átlagértékkel megválaszolni.

2016. jún. 21. 18:43
 13/21 A kérdező kommentje:

átlagosan milyen magas egy ház

- átlagosan 7-8 méter között van

2016. jún. 21. 19:32
 14/21 anonim válasza:
0%
Igen? Hát akkor okoskodj. Szerintem meg területfüggő. Budapesten meg mucsaröcsögén is ugyanakkora átlagosan egy ház?
2016. jún. 21. 22:05
 15/21 anonim válasza:
0%
De ne érts félre, mert nem akartalak sértegetni meg semmi, csak nem szeretem, mikor valaki hülyeséget kérdez, aztán neki áll feljebb. Most írhatod, hogy 7-8 méter - hogy megcáfold az állításom, miszerint vannak kérdések, amikre nem lehet több részlet híján válaszolni -, de ezzel nem jutunk előrébb. Én csak arra akartam rávilágítani, hogy ennyiből nem lehet választ adni.
2016. jún. 21. 22:08
 16/21 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem ahhoz hogy egy konkrét választ tudjanak adni elegendő lett volna még a válaszadóktól is 1-2 példa. Egy régi 2.vh-s és egy mai modern tank paramétereit példának venni. Nem kéne egyből leordítani a kérdezőt.
2016. jún. 22. 19:06
 17/21 anonim ***** válasza:
76%

2. vh tank 45-110mm a frontpáncél, 70-130mm torony, vannak szélsőséges esetek is pl királytigris 150 mm front és 185 mm toronypáncél, ezek az adatok szemből értendőek, közepes és nehéz harckocsikra.

Modern tankoknál nehezebb megállapítani, mert a páncélzat nem cdak acélból készül, a korábbi válaszomban már kitértem erre, továbbá a harckocsik védelmi adatai nagyrészt titkosak, az interneten több adat is található, ezeket számítással, becsléssel és fegyverek hatásairól kalkulálják ki pl:. egy M1A2 vagy M1A2 SEP Abrams frontpáncélja (acél, kerámia, kompozit műanyagok, szénszálas anyagok, volfram, titán, lemerített urán stb:. nem tudok biztosat írni, mert mint korábban írtam ez titkos, tehát ezeknaz azadtok csak megközelítőek) 700-900 mm kinetikus energiát felhasználó lövedék ellen, ennél valamivel több kumulatív hatás ellen, torony 950-1320 kinetikus, 1600+ kumulatív, (ezt még lehet fokozni reaktív páncél felhasználásával, ez leginkább régebbi kumulatív fegyverek ellen hatásos pl:. rpg-7, TOW korai változatai) t-90 állítólagos páncélzata: front 560 mm kinetikus, legfeljebb 750mm kumulatív, torony 650mm körül kinetikus és 750mm kumulatív, (a kontakt 5 reaktív páncél nyíllövedékek (kinetikus energiát felhaszáló lövedékek ellen) átlag 130mm-el növeli a védelmet, m829a3 ellen csak 60mm, régebbi, nem tandem robbanófejes kumulatív fegyverek ellen kb:. 1200mm (oroszok állításai szerint, akik ha tetszik-ha nem gyakan túloznak, sőt hazudoznak a saját képességeiket illetően) onnan gondolom hogy a t90 védelme kumulatív fegyverek ellen max. 750mm, mert az rpg-29 átviszi szemből (az rpg-29 tandem robbanófejes rakétát lő ki, ahol a rakétában 2 robbanófej van, elöl egy kisebb, ez robbantja fel a reaktív páncélt, mögötte egy nagyobb, ami a ,,fő páncélzaton,, működik el).

Kedves Kérdező, remélem átolvasod ezen irományom, és kérlek bocsáss meg a szekesztés és helyesírásbei hibákért, mert ezt a szöveget egy 7 collos tabletről írtam.

2016. jún. 22. 22:07
 18/21 A kérdező kommentje:
19:06-nak van igaza, ha vki nem ért valamihez ki kell javítani normálisan, és nem kell bunkózni vele.
2016. jún. 23. 19:07
 19/21 anonim ***** válasza:
61%
2016. júl. 7. 03:32
 20/21 anonim ***** válasza:
61%
Azt irjak itt a wikipedian, hogy az ABRAMS tank kompozit pancelja 61 cm-es acellemezzel er fel.
2016. júl. 7. 03:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!