Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Az 500 magnum vagy a desert...

Az 500 magnum vagy a desert eagle az erősebb fegyver?

Figyelt kérdés

2016. máj. 29. 20:14
 1/9 anonim ***** válasza:
500 magnum
2016. máj. 29. 20:20
 2/9 anonim ***** válasza:
2016. máj. 29. 22:46
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,egyébként itt nyilván az 500-as magnum fegyverre gondolo,nem 500 darab magnumra:D
2016. máj. 30. 00:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
nyilván :D az .500 s&w magnum, ez a teljes neve ugye, sokkkal-sokkal erősebb. Az .50 AE valahol a 44-es magnum és a 454 casull között lehet.
2016. máj. 30. 00:29
 5/9 anonim ***** válasza:

Ezt csak akkor lehet megmondani pontosan, ha tudjuk hogy melyik lövedék típusú lőszerről beszélünk.

Az energia nagyban függ a lövedék tömegétől.

pl.:

.44 Magnum 22g 2078J; 16g 1005J

.50 AE 21g 2057J

.50 S&W 19g 3888J;

2016. máj. 30. 00:42
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen meg a sebességétől. De azt meg főleg a töltet mennyisége, milyensége határozza meg, illetve hogy mekkora csőből lövöd ki. Amit a 44-esre mondtál az a két legszélsőségesebb példa. Látszik, hogy az 1005 joule-os egy könnyű lövedéket lő ki kis sebességgel. Valószínűleg ezt kevesebb töltettel árulják, kezdők, céllövők, illetve olyanok számára, akiknél számít a visszarugás. a 2078 joule-os meg egy erősen overpressure lőszer, ez ott is van wikin: +p+. Ezeket amúgy nem javasolják használni, mivel nincs meghatározva a nyomásuk felső határa, így tönkretehetik a fegyvert.
2016. máj. 30. 00:53
 7/9 anonim ***** válasza:

Egyetértünk!

Nem vitatkozni akartam, csak próbáltam tájékoztatni T.Kérdezőt, hogy sokkal összetettebb a dolog, mint hiszi.

Off

Szakmabeli vagy profi"amatőr" vagy?

2016. máj. 30. 08:09
 8/9 anonim ***** válasza:

Ja, jó semmi gond én se akartam vitatkozni, mert teljesen korrekt amit írtál. És valóban elég összetett a dolog, például egy üregesfejű 45-ös valószínűleg előbb leterít valakit, mint egy fmj 9mm-es, hiába a nagyobb energia. Viszont az áthatolóképessége meg messze nagyobb 9mm-esnek. Mindig az a kérdés, hogy mi a cél, és annak megfelelően kell választani lőszert és fegyvert. De a legfontosabb a lövész gyakorlottsága, pontossága. Jó helyre lő valaki, akkor egy 22-essel is megtud ölni valakit.

Én amolyan profi amatőrnek mondanám magam, szabadidőmben sokat foglalkozok a témával :)

2016. máj. 30. 08:41
 9/9 A kérdező kommentje:
A családomba van olyan aki kompetens ebben,én csak érdeklődök tőle,de mivel nem sokat futok össze az említett rokonnal,ezért itt teszem fel a kérdéseimet,hátha valaki jártas benne:)
2016. máj. 30. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!