Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Abrams vagy a T-90 tank az...

Abrams vagy a T-90 tank az erősebb?

Figyelt kérdés
Rengeteg vitát olvasok róla az interneten hogy éles harci körülmények között melyik tank győzne. Az Irakban állomásozó amcsi katonág válltig állítják hogy az Abrams verhetetlen tank mert valamilyen speciális páncélzata van és a lőszerek külön vannak elhelyezve a tank személyzetétől, így ha találatot is kap a tank, akkor nem robban be mint a T-90. Igaz, az amcsik szeretik azt hinni, hogy nekik a legjobb a fegyverzetük a világon és hajlamosak túlozni. Szerintetek melyik a fejlettebb tank?

2015. júl. 13. 14:39
 1/8 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy, hogyha reaktív páncélzat van mindkettőn el se tudják pusztítani egymást...
2015. júl. 13. 15:07
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem értek hozzá, de szerintem ugyanúgy van itt is, mint más járműveknél. Városban és autópályán az Abrams jobb, a vidéki dagonyában a T- 90.
2015. júl. 13. 16:05
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért annyit hozzátennék ehhez, hogy az oroszok nem igazán igyekeztek a T-90-el lecseréli a T-64, T-72 és T-80 állományukat, hanem inkább vártak az új "csodára". ( A kb 20.000 darabszámra tehető harckocsi állományukból a T-90 száma valami 700 db körül van.)...ami ugye az Armata néven bemutatott eszköz lenne.

Ebből nekem az jön le, hogy ők maguk sem elégedettek vele, csak éppen ezt soha nem fogják beismerni.

2015. júl. 13. 18:08
 4/8 anonim ***** válasza:

A T-90 még nem is harcolt élesben.

Honnan lehetne tudni?

2015. júl. 13. 19:09
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A T–90-es harckocsit a 1990-es évek elejére fejlesztették ki. Gyakorlatilag a T-72-őt turbózták fel a T-80 jobb megoldásaival. A T-80 alapból drágább, ezért nem azt fejlesztették tovább. A T-72 tulajdonképpen egy TESCO-gazdaságos T-64 volt. A T-64 utódja, a T-80.

Ebből következik, hogy a T-90, egy TESCO-gazdaságos T-80. :D

A T-64 óta az oroszok semmi forradalmival nem álltak elő. Na jó, a T-80 gázturbinája, de az nem nagyon vált be. (Rövid üzemidő, gyakori meghibásodás, magas fogyasztás.)

Szögezzük le,a T-90 nem az Armata. (Itt fentebb írta valaki,vagy félreértettem...akkor bocs.)

A szovjet/orosz harckocsiknál lőszer elhelyezése (a toronyban, a küzdőtérben) valóban nem szerencsés.

Az Armatanál ezt állítólag kiküszöbölték. (Elkülönítve tárolják a lőszert.)

Amit a győzelem napján bemutattak, még nem biztos, hogy a végleges formája.

Az M1 nagyon jó tank, 60 tonna fölötti tömeggel (a ~45 tonnás orosz tankokkal szemben). Ennek a + tömegnek jó része páncélzat, ami nem hátrány. A hátrány az, hogy ezt a hatalmas tömeget mozgatni is kell (1500LE gázturbina), ami nem minden talajnál jön össze tökéletesen. A hidakon való átkelés is problémás lehet (most nem az Erzsébet hídra kell gondolni), valamint városi harcban a szűkebb utcák is gondot okozhatnak. Most mondhatnánk, hogy ki küld városi harcba tankot, de mindkét oldalon volt rá példa (Bagdad,Groznij).

Érdekes, hogy nem alkalmaznak reaktív páncélzatot, helyette légrés van a páncélrétegek között, amit elérve a kumulatív sugár eloszlik, az itt keletkezett nagy nyomást pedig szelepek engedik ki.

A nagy sebességű, kinetikai energiával romboló lövedékek ellen (lemerített urán, tungsten) amúgy sem védene.

Ki tudja-e lőni az Abrams a T-90-t? Egyértelműen.

A T-90 fordított esetben? Elméletileg igen, de részemről nem szemből próbálkoznék. Az a + 15 tonna ott van valahol...

2015. júl. 14. 00:43
 6/8 anonim ***** válasza:

Úgy látom én írtam félreérthetően (rossz helyre tettem a zárójeles mondatot.)

Az ARMATA nyilvánvalóan nem azonos a T90-el.

...azonban vele akarják az orosz csodavárók a nagy áttörést elérni a harckocsifejlesztésben elért hátrányuk lemaradásában.

2015. júl. 14. 20:37
 7/8 anonim ***** válasza:
9 év után itt a válasz: a pár száz dolláros srón ellen egyik sem ér semmit.
okt. 12. 14:49
 8/8 anonim ***** válasza:
drón*
okt. 12. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!