Támogatnád, hogy középiskolásoknak tanítsanak fegyverismeretet?
#16 / 18:
Pedig úgy hallottam, hogy nem csak a katonai középiskolába, hanem a rendes civil iskolákba is tanítják, persze nem önállóan, hanem csak civil védelem tárgy keretében.
Svájcban és Ausztriában nem az iskolákban tanítják, hanem a kötelező sorkatonaság keretében, és az azok a leszerelők, kik szeretnék megtartani fegyverüket, minimális butítás (kiveszik a sorozatlövő üzemmódot belőle) után vihetik magukkal haza, majd' mindenkinek van így fegyvere, mégsincsenek ott lövöldözések.
Az USA-t meg nem úgy értettem, hogy ott oktatnák ilyesmikre a fiatalokat, hanem hogy boldog-boldogtalan a nagykorúságát igazoló jogsi felmutatása után vehet fegyvert, bár én azt túlzásnak tartom, én sem adnék mindenkinek, csak úgy, mint az oroszok / svájciak / osztrákok.
Az úgy hallottam a leggyengébb érvelés. Amíg nem tudod megerősíteni bármilyen forrással, hogy igazad van, addig nem túl hiteles.
Ezen kívül Svájcban pedig x korig minden volt katona tartalékos és fegyverük mellé lőszert is kapnak.
Ausztriában pedig nem hallottam erről.
USA-ban pedig már a második alkotmánymódosításban lehetővé tették a szabad fegyverviselést, 1790-es években. Amúgy államonként eltérő a szabályozása.
Fogadjunk, hogy egy fegyverbu*i középiskolás a kérdező.
Na mibe?
Aki ráadásul nem is ért fegyverekhez :-) csak a kántör sztrájk alapján tanulja a fegyerek nevért.
Amúgy meg civil védelmen belül Oroszországban nem tanítanak.Ez nem igaz.Meg van adva,fegyverrel csak rendőrök,katonák stb.-k foglalkozhatnak.Ez nem egy külön tantárgy.Ehhez érdeklődés kell,nem pedig.kötepezettség.
Pont azért szüntették meg a sorkatonaságot, mert felesleges, és kiveszi a fiatalokat az értéket teremtő, termelő munkákból békeidőben, amikor egyre kevesebb a születésszám, így egyre nagyobb a munkanélküliség.
Ha majd mi is Svájc szintjén leszünk, elkezdhetünk a hülyeségekre is koncentrálni.
Szerintem kellene...
Izraelben krav maga oktatást is kapnak a diákok, az oroszoknál is kb csukott szemmel össze kell szerelni egy AK-t..
Hogy miért? Ki tudja milyen háborús helyzet alakul ki ebben a hülye világban, jó ha nem életükben először látnak fegyvert az emberek...
Ráadásul elrettentésként is szolgálhatna hiszen megismerhetnék, hogy mekkora ereje van egy ilyen fegyvernek, mekkorát rúg vissza és milyen sebeket okozhat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!