Mennyire strapabíró fegyver az StG44-es?
Mivel a kérdéses fegyver se nem puska (kar98), se nem géppisztoly (mp40) hanem gépkarabély, ezért bár én nem vagyok a lőfegyverek nagy ismerője, de én abból indulok ki, hogy mivel más lőszert tüzelt, ráadásul sorozatlövésben ezért eleve strapabíróbbnak kellett lennie, hogy azokat az erőket, amik a tüzelés során keletkeztek kibírja. Tehát szerintem erősebb volt, masszívabb.
A nagy hidegben minden fegyver be tud ragadni egy bizonyos hőfok alatt.
Az StG44 egy olyan eszköz volt aminek nem volt elődje. Ennek megfelelően tele volt típushibával, de iránymutató eszköz volt. Mivel a németeknek ideje és esélye nem volt a tökéletesítésre voltak hibái.
A téli probléma a németeknél nem a fegyver (önmagában) volt a gond, hanem a különböző kenőanyagok, amik túldermedtek a hidegben. Ez volt a probléma a fegyverolajjal, motorolajjal, stb, amitől bedermedtek mozgó alkatrészek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!