Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mennyire strapabíró fegyver...

Jeffrey Spender kérdése:

Mennyire strapabíró fegyver az StG44-es?

Figyelt kérdés
Strapabíróság alatt nem azt értem, hogy bírja-e a vizet, sarat ill. leejtést, hanem hogy mínuszokban mennyire lehetett használni, mert az akkori tolózárasok (pl. Kar98k) és géppisztolyok (MP40) hajlamosak voltak a hidegben elfagyni, mind a nyugati, mind a keleti fronton, és megnehezíteni a harcászatot a németek számára.
2016. máj. 4. 17:19
 1/3 anonim ***** válasza:

Mivel a kérdéses fegyver se nem puska (kar98), se nem géppisztoly (mp40) hanem gépkarabély, ezért bár én nem vagyok a lőfegyverek nagy ismerője, de én abból indulok ki, hogy mivel más lőszert tüzelt, ráadásul sorozatlövésben ezért eleve strapabíróbbnak kellett lennie, hogy azokat az erőket, amik a tüzelés során keletkeztek kibírja. Tehát szerintem erősebb volt, masszívabb.

A nagy hidegben minden fegyver be tud ragadni egy bizonyos hőfok alatt.

2016. máj. 4. 18:55
 2/3 anonim ***** válasza:
A túlzott precizitásnak ez az ára.
2016. máj. 4. 18:56
 3/3 anonim ***** válasza:

Az StG44 egy olyan eszköz volt aminek nem volt elődje. Ennek megfelelően tele volt típushibával, de iránymutató eszköz volt. Mivel a németeknek ideje és esélye nem volt a tökéletesítésre voltak hibái.

A téli probléma a németeknél nem a fegyver (önmagában) volt a gond, hanem a különböző kenőanyagok, amik túldermedtek a hidegben. Ez volt a probléma a fegyverolajjal, motorolajjal, stb, amitől bedermedtek mozgó alkatrészek.

2016. máj. 6. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!