Többet szeretnék tudni a fegyverekről? Mivel kezdjem?
Hány éves vagy és pontosan mi érdekel?
A BME-n van (legalábbis régebben volt) ilyen témában választható tárgy, azt felveheted esetleg.
Angolul tudsz? Mivel Magyarország kicsi és a fegyverjog olyan amilyen, így nálunk kicsi a könnyen elérhető szakirodalma a témának. De azért van. Könyvtárban biztos tudnak mondani szakkönyvet. Lehet, hogy nem a sarkiban, de a Műszakiban (OMIKK) biztos.
Amúgy ami a legegyszerűbb: menj le egy lőtérre :) Igaz, ott korlátozottan szerelgethetsz, de a részleges szétszerelést (amúgy is csak ezt szabad jogilag) gyakorolhatod, ha megengedik.
A lofegyverek erdekelnek? Mert akkor a loteren kezdd.
Nem tudom 14 evesen kell-e felnott kiseret, de van egy csomo loter Magyarorszagon ahol kiprobalhatsz nehany kezi fegyvert (eles loszerrel! ;)
Nem lesz olcso mulatsag, de szerintem mindenkepp elobb az igazi/valos dologgal kezd, mint mielott leulsz konyveket/internetet bamulni, mert soha semmi nem tudja ugy leirni azt, mint az igazi elmeny, amikor kint vagy a palyan es meghuzod a "ravaszt" es eldurran a kezedben a fegyver.
Raadasul egy fontos szempont hogy kiprobald, ugyanis lehet hogy csalodas fog erni, vagy rajossz, hogy ez egyaltalan nem neked valo. Anyukamat es keresztanyamat elvittem loterre. Keresztanyut nem lehetett leallitani. Anyu csak ugy volt hajlando az asztalhoz odaallni, hogy az en kezemben volt a pisztoly o csak atfogta a kezem es erezte, hogy milyen amikor a pisztolyt elsutom. Hang, szag, rantas, legnyomas, stb. Neki peldaul ennyi boven eleg is volt. Beallt hatra a fal melle es hallani se akart tobbet a fegyverekrol.
Pedig elotte azt hitte erdekelni fogja a dolog, de szemelyesen meg kellett tapasztalnia, hogy raebredjen, hogy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!