Ti hogyan fejlesztenétek a magyar hadsereget ( komoly kérdés )?
Maradjunk reálisak, az ár 10 milliárd forint ( ennél max néhány millióval legyen több, tehát kerekítve 10 milliárd legyen ).
Én az amerikai fegyverekkel szemezgettem ( nem vagyok sem USA, sem Oroszország párti, pusztán jobban megbízok az amerikai gyártmányokban ).
10 milliárd forintból nem lehet sok mindent venni, mégis hatalmas fejlesztés lenne a hadseregnek.
Ha a légierőt fejlesztenénk, lehetne venni 4 db A-10-est ( 10 millió dollár ~ 2,5 milliárd forint / db ) vagy 2 db F-16-ot ( 15 millió dollár ~ 3,75 milliárd forint / db ) és egy A-10-est vagy 2 db Apache helikoptert ( szintén 15 millió dollár ~ 3,75 milliárd forint / db ) és mellé egy A-10-et.
Ha a szárazföldi egységeket akarjuk fejleszteni, én azt mondom, hogy tankokat kéne venni ( esetleg Bradley-t ). Az M1 Abramsek ára ( felszerelés függvényében ) 3-4 millió dollár ( ~0,75-1 milliárd forint ) között mozog. Tehát még a jobban felszereltből is tudnánk venni minimum 10 darabot, de ha megelégszünk az "alap változattal ", akkor akár 14 darabot is. A Bradley árát nem találtam meg, ezért nem is tudok számolni vele.
És ti, hogyan fejlesztenétek a hadsereget 10 milliárd forintból?
10# nem is olyan rossz ötlet
Vsak ha jól tudom tiltott a hadsereg bérbeadása, tehát pénzt nemigen fog visszahozni.
12# én is így érzek, ne aggódj. Csak én szomorúnak tartom, hogy az EU-tól kell várni a segítséget, mert a hazai szervek ennyire korruptak ( az ügyészség, a bíróság, a nav, a rendőrség, de még a legfelsőbb bíróság, azaz a Kúria is ).
És azért az is szomorú, hogy az EU-tól is hiába várjuk a segítséget, mert nem mondanak nemet, nem ellenőriznek és olyan töketlenek, hogy hagyják burjánzani a korrupciót, mert "nem akarnak beleszólni az ország életébe". Holott ebben kéne beleszólni és nem abban, amit a lakosok 60-80%-a támogat ( például a kerítés építés ).
Én az űrflottánkat fejleszteném, mivel az nincs. Lehet, hogy minden más is elmaradott, de ez legalább valami olyan lenne, amivel végre lenne valami erőnk is.
Ja és a 10 milliárd az semmire nem lenne elég. Esetleg egy középszintű csillag vadászra.
15# elárulom, hogy egy komolyabb harci repülőgép, lopakodó, stb. ára 150-300 millió dollár között mozog. Ez 39-78 milliárd forintot jelent.
Szerinted 10 milliárd forint elég lenne egy csillagrombolóra? Még akkor sem, ha csak középszintű.
Egyébként akkor kellenek űrhajósok is. De nem akármilyenek. Képzett katonák. Ez az egyébként is csekély ( néhány ezer embert ) néhány száz főre redukálta. De lehet sokat mondok. De ha még meg is vannak az emberek, ki is vannak képezve, van is felszerelésük, akkor sincs kilövő állomás.
De abban igazad van, hogy űrharcászatban legelől járnánk.
A 15-ös vagyok.
Nem is csillagrombolóra (ami igazából csatahajó) gondolok. Csak vadászokra. Azokból egy prototípust le tudnánk gyártani. Aztán ha egy picit többet kaparunk össze, akkor jöhet a többi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!