Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Vannak tankelhárító mesterlövé...

Vannak tankelhárító mesterlövészpuskák?

Figyelt kérdés
Ismerek én is párat, anzio, l39, de ezek csak sérülést tudtak okozni egy tanknak. Hatás-ellenhatás, szóval ha egymással ellentétes irányba fordítanak kettő lőszert, ugyanakkor sütik el, akkor azok kiiktatják egymás erőhatását, ez alapján gyárthatták volna 30 mm-es kaliberű kézifegyvert is, ami már hatásos lehetett volna egy tank ellen. Ilyet miért nem csináltak?
2016. ápr. 9. 00:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem részegen ne erőltesd a fizikát...
2016. ápr. 9. 01:05
 2/13 anonim ***** válasza:
94%

'ez alapján gyárthatták volna 30 mm-es kaliberű kézifegyvert is,'

Aha... es kellett volna 4 ember, hogy a helyere cipelje, meg kb. plusz egy mazsa suly, hogy a helyen tartsa loves kozben. A 2 ellentetes iranyba kilott loszerrel nem tudom mit akartal, de szerintem te se. A katona mogotti teruletet is tuz alatt tartani, vagy hogy?

2016. ápr. 9. 02:24
 3/13 anonim ***** válasza:
89%
vannak tankelhárito puskák, de ezt nem ugy kell érteni, hogy átlovi a páncélt, hanem a lánctalpra lonek vele, ami az utés hatására szétválik, ergo a tank nem tud elmozdulni, ki van iktatva.
2016. ápr. 9. 02:54
 4/13 A kérdező kommentje:
1.: Tudom én is hogy hülyeség a kérdésem, ezt mindenki tudja, ezzel nem kell menőznöd, nyilván arra vagyok kíváncsi, hogy miért hülyeség.
2016. ápr. 9. 12:02
 5/13 A kérdező kommentje:
3.: Nem csak a lánctalpakra lőttek, a lövegtoronyban is tudtak olyan sérülést okozni, ami miatt azt nem bírták utána forgatni!
2016. ápr. 9. 12:05
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

azert nem csinaltak mert nem mukodokepes.

ertem mere celoz a kerdezo a 2 loszerrel, volt ilyen kiserlet egy AK verzioval, a loveskor keletkezett gazok felet a tolozarszerkezetre, a masikat egy masik iranyba csuszo dugattyura iranyitottak, igy papiron a fegyver nem rugott vissza... papiron!

a kerdezo verzioja meg lelone a sajat embereit :p

plusz kerdezo, egy 30-es fegyver belehuzna teged a foldbe, a loszer sulyarol nem is beszelve.

2016. ápr. 9. 13:45
 7/13 anonim ***** válasza:
65%

' volt ilyen kiserlet egy AK verzioval, a loveskor keletkezett gazok felet a tolozarszerkezetre, a masikat egy masik iranyba csuszo dugattyura iranyitottak, igy papiron a fegyver nem rugott vissza... papiron! '

Mennyit rúgott vissza a fegyó és melyik AK verzió volt a kísérlet alanya?

2016. ápr. 9. 16:26
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
nem tudom melyik verzio, de ha van turelmed itt [link] megkapod. biztos itt olvastam pola.
2016. ápr. 9. 17:08
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
*rola
2016. ápr. 9. 17:08
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Voltak tankelhárító puskák, kb a 2. vh elejéig.ilyen volt az orosz PTRS 1941, vagy a lengyel Wz35, azonban a háborúban zajlott hirtelen pánélvastagság növekedés idejétmúlttá tette őket.
2016. ápr. 9. 20:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!