Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért lett honvéd, aki annak...

Jeffrey Spender kérdése:

Miért lett honvéd, aki annak jelentkezett?

Figyelt kérdés
2016. febr. 19. 19:00
 1/4 anonim ***** válasza:
Én repülni akartam, világéletembe pilóta akartam lenni, csak a hallásom miatt nem jött össze - úgyhogy én csak a jelentkezésig és a kecskeméti orvosi vizsgálatig jutottam (szerencsére - most visszanézve nagyon örülök, hogy nem jött össze, sokkal jobban jártam)
2016. febr. 19. 20:45
 2/4 anonim ***** válasza:
Én eleinte erdész szerettem volna lenni, de aztán arra gondoltam, hogy a haza szolgálat sokkal nemesebb hivatás, ezért álltam katonának.
2016. febr. 21. 22:37
 3/4 front242 válasza:
72%

Annak idején katona akartam lenni fegyverzet technika szakon az azóta már megszűnt Kossuth Katonai Főiskolán. A felvételi bizottság eldöntötte, hogy a vérem is "zöld" így határőr lettem, ami akkor nem volt rossz választás. Anno sok minden szólt a katonai főiskola mellett. Az oktatás maga ingyenes volt, ha jól tanultál volt ösztöndíj, a képzés maga nagyon sokrétű volt. A sok megszerzett ismeret-tapasztalat utólag többnyire tényleg hasznosnak bizonyult és hasznos ma is, illetve újra (migrációs helyzet).

Ma miért lennék katona? Az ország vezetése mindig olyan amilyen, de soha nem a vezéreket kell megvédened hanem a földet ahol születtél. Katonaként lehetőséged van missziókba kijutni, ami pénzben nem rossz. A katonai vagy rendvédelmi pálya nem való mindeniknek.

2016. febr. 22. 18:16
 4/4 anonim ***** válasza:
55%
A Hazáért.
2016. febr. 24. 01:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!