Fegyverszakértők, ki milyen gázriasztó fegyvert ajánlana 30. 000 forintért?
Revolver vagy pisztoly lenne az előnyösebb ennyiért?
Ti hogyan oldjátok meg a fegyver "rejtett" viselését télen illetve nyáron?
Szia, nem vagyok fegyver szakértő ! Láttam már fegyvert, ilyent és olyant is, kicsit és nagyot is.
Ha "csak" gáz-risztó fegyverről beszélünk, én semmiképen nem javasolnám a forgótáras pisztolyt, gázpisztolynak!
A forgó tár és a cső közötti résen sok energia (gáz hatás) elvész. Elszökik a kilőtt gáz, egy bizonyos mennyisége, azaz hatástalanul kárba vész.
Pl. lehet , hogy az időjárási viszonyok olyanok , hogy fúj a szél amikor epen adódik a nem várt esemény és te pisztoly használatra kényszerülsz. Az általad kilőtt gáz nagy része a szél miatt elvész de már eleve a forgótáras pisztoly vesztesége miatt is elvész a kilőtt gáz. magyarul mondván a hatás kb. 1/4 része ami hasznos marad.
Mindenféleképpen a szekrénytárasat javasolnám, gáz - riasztó pisztolynak. Szerintem az jobb.
Egyébként meg , éles tűz fegyvernek meg mindenképpen forgótárasat. A forgótáras azonnal tűz kész állapotban van.
Nem kell kibiztosítani felhúzni/csőre húzni.
A fegyver rejtett viselésére, különféle pisztoly táskák kaphatók, nézelődj a boltba.
Milyen fajta fegyvert javasolnék? Gáz pisztolynál szinte mindegy a gyártmány, szinte mindegyik ugyan azt tudja.
Itt nem lényeges a pontosság, sem lövés sem célzás,stb.szempontból. Gáz pisztollyal csak körülbelüli irányt/hatást lehet meghatározni, nem lényeges még a pár centis eltérés sem. Éles fegyvernél más a helyzet, ott a mm is fontos lehet.
Röviden ennyi.
Kérdező én a 3#-as vagyok.
Úgy kezdtem az első válaszomat, hogy nem vagyok szakértő .....
Szóval ki hangsúlyoztam, hogy csak magán véleményt írok.
Ők már szakemberek a témába. www.gazpisztoly.hu
Gondolom, ezzel tudtam segíteni abban , hogy hiteles forrásból kapjál választ minden kérdésedre.
# 3: Te nem hogy nem szakértő nem vagy, hanem fogalmad sincs a témáról. Ez persze nem baj, nem érthet mindenki mindenhez, de nem is kötelező kommentelni és félrevezetni a kérdezőt.
Kérdező: mivel az öntöltőket a gáznyomás működteti és a gázpatronok gyatra minőségűek, ráadásul a lövedék hiánya miatt a fojtottság sincs meg, így a működésük megbízhatatlan. Csak nagyon kipróbált példányt (a viselésre szánt gáztöltényekkel kipróbált, nem 2db riasztóval pufogtatott) szabad önvédelemre viselni. A viselési engedély megkérése előtt érdemes kipróbálni, mert ha nem jó, akkor feleslegesen papíroztál.
Revolvert érdemesebb önvédelemre viselni. A csőfar-dob hézagon elmegy ugyan kis nyomás, de ez csak keveset számít.
Németet meg csehet érdemes venni, bár a cseh Alfák ennyiből nincsenek meg. Keserűt is lehet, csak annak eléggé szór a minősége, meg kell nézni a konkrét példányt.
Az Arminiusok is jók, de azok is drágábbak.
Egy Record talán kijön ennyiből. Körül kell nézni.
Most van a Fehova, ott körülnézhetsz. Lehet, van kedvezmény is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!