Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Sorkatonoság helyett szűnjön...

Sorkatonoság helyett szűnjön meg a hadsereg Magyarországon, mit gondoltok mi lenne Magyarország sorsa ha így döntenénk, támogatnátok ötletemet?

Figyelt kérdés

Mostanában újra népszerű a téma hogy legyen újból sorkatonaság Magyarországon , a kormány már fontolgatja az ötleteket is ... Nekem azonban egy másik javaslatom van , azt javaslom szűnjön meg a hadsereg Magyarországon ! Legyünk egy békés nemzet , fiainkat ne a háborúra és a fegyverek használatára tanítsuk hanem a békére a tárgyalásra mások elfogadására tanítsuk !

Egyetértetek a javaslatommal ? Úgy gondolom az Unió tagjaként még ha a NATO-ból ezért ki is raknának minket függetlenségünk védve lenne ! Vagy nem ?

2016. jan. 16. 21:36
 1/7 anonim ***** válasza:
23%

DE ha így teszünk védtelenek leszünk a zsidó libsi chemtrailes illuminatis szabadkőműves gyíkemberekkel szemben akik most is azon fáradoznak hogy a világot igájukba hajtsák!!

Hát megőrültél kedves kérdező?

2016. jan. 16. 21:42
 2/7 anonim ***** válasza:
64%
A NATO által előírt 2%-os szintet teljesítsük szerintem, annyi belefér. De sorkatonaság valóban nem kell.
2016. jan. 16. 21:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, ezt most komolyan. Nem szeretném a kérdezőt provokálni, de valószínűleg annyira el van mélyedve a témában, hogy nem tudja azt, hogy a "magyar hadsereget" Magyar Honvédségnek hívják.

Először is remélem tegezhetem a kérdezőt, könnyebb így írnom.

Tudod ez egy elég romantikus, idealista felfogás, hogy szüntessük meg a Honvédséget, mert nincs rá szükség, béke, nem hatékony, stb, stb.

Minden épkézláb országnak szüksége van fegyveres erőre, amely külső támadással szemben védelmet nyújt az ország lakói számára. A Honvédség mint Magyarország fegyveres ereje erőszakszervezet. Az erőszakot a társadalom értékei, szabályai és hagyományai szerint gyakorolja. Védelmet (kellene) nyújtania (amit egyébként gyakorlatban sajnos nem tud ellátni mert, lokálisan is gyenge a Honvédség). Másrészről tárgyaló tényező az, hogy egy országnak milyen fegyveres ereje van, vagy, hogy milyen szövetségesei vannak.

Magyarországnak NATO-tagságából fakadóan kell tennie az Észak-Atlant Szövetségért, és ez a Honvédség keretei között történik.

Másrészről a katasztrófaelhárításban is jelentős szerepe van, így ezért is fontos.

Szóval a Magyar Honvédséget fejleszteni, kell nem pedig megszűntetni, hogy az ország nemzetközileg minél relevánsabb legyen. (Oké ott van Izland, nekik nincs seregük, de strtégiailag fontos helyen van és pénzeli a NATO-t)

Az EU sajnos jelenleg szerkezete miatt alkalmatlan arra, hogy fegyveresen felléphessen így, a NATO nyújt nekünk protokolláris védelmet fegyveres támadással szemben.

Remélem kimerítő választ adtam, minden reflektálásra nyitott vagyok.

2016. jan. 16. 22:06
 4/7 anonim ***** válasza:
Ja amúgy nem teljesítjük a 2%-os szintet mert, tavaly a GDP 0,78%- át költöttük honvédelmi célokra...
2016. jan. 16. 22:08
 5/7 anonim ***** válasza:

Én meg azt támogatnám, hogy folyamatosan legyen 20-23 fok körül a kinti hőmérséklet évszaktól függetlenül? Ugye milyen jó lenne?

Komolyra fordítva a témát, nem így működik a világ hogy békések leszünk és nagy béke lesz. A történelem során az emberek állandóan ölték egymást, nem volt egy másodperc amikor nem így lett volna. Itt Európában épp egy több évtizede tartó ideiglenes szünet van, de nyilván hamarosan ennek is vége lesz, és visszatér minden a szokásos kerékvágásba. Ilyen az emberi természet, ez adottság, és ezen nem lehet változtatni. Ha nagy békés hippiset játszunk, majd jön valaki és megöli a családodat meg megkínoz, mert adott szituációban az érdekei így kívánják és le fogja tojni hogy te békés vagy.

2016. jan. 17. 02:50
 6/7 anonim ***** válasza:
Mit jelent számodra a haza jelen pillanatban? Eszméken túl! Biztos anyagi hátteret? Hosszútávú kiszámítható jövőt? Gyermekeid, unokáig biztos nyugodt életének zálogát? Az igazság, a becsületesség beteljesülését és az emberek jóságát? A törődést egymással, nyugodt, bűnözésmentes környezetet? Ha ezt megválaszoltad magadnak akkor feltehető a kérdés, hogy a függetlenségünket kell-e védeni vagy egyáltalán van e az életben (ami nem is olyan hosszú!) olyasmid, amit annyira védenél ezeken a határokon belül. Elmúlt már az amit Petőfiék csináltak, és hidd el nem azok mulasztották el akik kihúzták a privatizációkor az ország jelentős része alól a biztos élet reményét és elfelejtettek a kapitalizmus mintájára munkahelyeket, kiszámítható életképet teremteni az ide születőknek. Én nevezzetek patkánynak bár, de elsőként húznék innen és hagynék hátra mindent. Pedig jobban szeretem a hazámat mint az emberek nagyobb része aki itt él, igazi hazafinak tartom magam de ez a haza nem az a haza, akiért érdemes meghalni. Ma, és sajnos valószínűleg már... már nem! Annyi időm meg már nincs az életből, hogy újra felépüljön egy szereteten, becsületen, keresztényi hiten és értékeken alapuló új Magyarország. Ezt a keveset meg nem akarom arra ellőni, hogy mások politikai cívódásába életemet veszítsem vagy családom kárát lássa. Tehát a válaszom, hogy kell hadsereg, de inkább kifizetem ADÓK formájában annak fenntartását csak védje meg az életem, mint hogy én magam álljak be katonának amatőrnek, pancsernek, kiskatonának akit az első profi fejvadász lelő egy háborúban.
2016. jan. 17. 16:35
 7/7 cl28 ***** válasza:
Amelyik országnak nincs hadserege az előbb-utóbb kap egyet... akár akarja, akár nem.
2016. jan. 18. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!