Katonak testpancelja?
Különböző igényeknek kell megfelelni.
Az usa ban a hadsereg tengerészgyalogság külön haderőnem szóval külön beszerzéseket futatnak.
A legtöbb testpáncél, lövedék álló mellény marha jól hangzik de cserében nehezek, bizonyos mértékben korlátozzák a szabad mozgást, na ezért nem kedvelik a különleges alakulatok
Pont annyit véd amennyit védenie kell.
Az egyszerű katonáké nagyobb, vastagabb néhol, így az a repeszektől is megvéd rengeteg helyen. Míg a különlegeseknek csak ott kell hogy védjen ahol létfontosságú szervek vannak.
Náluk egy repesz a vállba nem olyan nagy dolog, (legalábbis ezt olvastam)
Mellesleg meg ha egy különlegest leszednek, az már régen rossz mert általában nem kerülnek közvetlen kemény tűzharcba. Ezért hordanak inkább platecarriert.
Fontos szervek?Az egész tested tele van fontos szervekkel.
Másrészt meg nem tudom te hol láttad hogy a seal-esek kis testpáncélt cipelnek.A SEAL TEAM-es katonák pont nagy kerámiával bevont 15-20-25 kg-os mellény(szinttől függ).Akinek nehezére esik ezt a testvédőt cipelni,az ne is menjen katonának.
Igaz,van olyan hogy egy különleges alakulatos személyen csak mellkasvédő páncélzat van,de ők általában nem rohamosok,mint a tengerészgyalogosok és nem azért kis testpáncél mert "elit" katonáról van szó,ő ember nem robot,ugyanúgy el tud vérezni mint bárki más.
mondok neked egy tök egyszerű példát
2. világégés
bombázószemélyzet 50-60 kilós testpáncélt is viselt
miért? mert nem mindegy hogy futnod kell benne vagy csak ülsz egy helybe és nem mindegy hogy 7,62 es puskalőszer vagy 20-23-30mm es lövedék talál el
javítsatok ki ha tévedek de a testpáncélok nem arra valók hogyha eltalálnak karcolás nélkül menj tovább hanem hogy megmentse az életed tehát a halálos sérülésből elnyeljen annyit hogy össze tudjanak még utána foltozni
ha nem megy át a mellényen az is meg tud ölni mert beletöri a bordád a tüdődbe,lépedbe,szívedbe lehet már az se tud segíteni ha 10 sec múlva egy sebészcsapat lavírozik körülötted
54%:
Ez egy SEAL team. mint láthatod platecarriert hordanak mint kb minden különleges.
Keress rá nyugodtan és hasonlitsd össze ezt egy MC-vel.
A tengerészgyalogság más haderőnem de nem más a rendeltetése sokkal mint a hadseregé. Nem Specforces.
Létfontosságú szervek: Tüdő, szív, gyomor stb. Azok amik ha károsodnak jó eséllyel nem élsz sokáig. Ezért vannak ezek védve.
Ha leszedi a herédet egy repesz, vagy az oldaladba áll attól még kimenthető vagy.
Ez a különbség.
Khm..nos igen...De én azokat hoztam fel példának akik rohamosak és itt a kérdező is azt hozta fel hogy van egy egészen kis testpáncél ami esetleg a mellkast védi.Nos a carrier kb.ugyanazt védi mint egy alap kerámia felbontású mellény,azzal a különbséggel hogy nem az oldaladat védi.
És jól mondta az 5-ös,nem arra szolgál hogy karcolás nélkül tovább menj,viszont némelyik testpáncél-most felhozom a 3.szintűt,ami kb.25-30 kg lehet-védi a testedet,ha megfogja a golyót is kinetikus ereje attól független még van,tehát bordatörés,repedés,de akár ha szerencséd van,nem lesz komolyabb bajod,kivéve ha nem egy 60-as kaliberrel lőnek,mert akkor tényleg okozhat olyat hogy át is megy rajtad.
Viszont én még olyat is hallottam,hogy némelyik modern országokban elkezdték gyártani a zselés mellényeket,melyek elősegítik hogy a mellény megfogja a golyót és ne fájjon annyira,de ez egy AK-47-el szemben se ér sokat.De lényegtelen mert egy tűzharcot nem úgy kell elképzelni,mint a COD-ba vagy BF-be.Nézzétek meg a videókat,melyek youtube-on vannak fenn az Iraki vagy Ukrajnai háborúról,ahol 100 méterről lövik egymást épületből,árokból stb.Ez nem jelenti azt hogy nincs közeli tűzharc,mert a videós nem fogja felvenni azt hogy a többiek hogy lőnek,csak felvázoltam a helyzetet.
Egyébként meg már nem csak az amerikaiaknál,de az orosz-barát szakadároknál láttak olyan testpáncélt,melynek súlya meghaladja a 60 kg-ot is beszámolója szerint szinte semmit nem érez,mikor meglövik,ezeket nehéz páncélzatnak hívják,de általában nem vetik be,mert számukra idő és energiapocsékolás,esetleg csak rövid időre,mikor terepet tisztítanak vagy rohamoznak.
Mint fent írtam azért mert nehéz és kényelmetlen benne mozogni.
A hagyományos hasviselésnél általában baromira tök mindegy hogy 2 óra vagy 6 óra alatt vesznek be egy települést pld. Szóval van idő megállni pihenni, fedezékbe húzódni, nem kell 10km futni, nem kell 40 centis lyukon bemászni valahová stb.
Különlegesek gyorsan mozognak, igyekeznek mindig
megtartani a kezdeményezést és általában amilyen gyorsan jönnek olyan gyorsan le is lépnek.
Oszama Bin Laden, Baromira nem volt idejük tökölni, ház átkutatásával pakolással együtt aszem fél órát voltak lent.
Híres, hírhedt SAS brawo Two Zero járőr: Állítólag 95 kilós felszereléssel indultak neki a küldetésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!