Az aknavető az tüzérségi vagy gyalogsági fegyvernek számít-e?
Figyelt kérdés
2015. dec. 23. 11:05
2/4 anonim válasza:
Amikor én katona voltam akkor a gyalogosokhoz volt rendelve aknavetős. Ilyenről én még nem hallottam hogy aknavetős század vagy zászlóalj.
3/4 anonim válasza:
Tüzérségi eszköz. A könnyű kezelhetősége miatt már a lövész századok szervezetében is megjelenik.
Olyat valóban nem lehet hallani, hogy aknavető század vagy zászlóalj, mivel a tüzéreknél ez a megnevezés nem használatos (a századot ütegnek, a zászlóaljat pedig Osztálynak hívják)
Aknavető üteg viszont van aknavető osztály szintén (csak nem a magyar honvédségben)
4/4 Salamon Bálint válasza:
Tűzérségi eszköz.
Aknavetőtől (űrméret, töltet típusa) függ, hogy az szakasz, század, zászlóalj, vagy magasabb egység alá van beosztva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!