Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ti milyen fegyvereket vezetnét...

Ti milyen fegyvereket vezetnétek be a Magyar Honvédségnél?

Figyelt kérdés
Tehát pisztolyok, karabélyok stb stb..
2015. dec. 12. 12:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Mindenkinek Mp-5, M4A1, vagy pedig Famas
2015. dec. 12. 20:19
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Toledói pengék, visszacsapó íj, láncing
2015. dec. 12. 21:06
 13/19 anonim ***** válasza:
AMD-ÉT vissza vezetném mp9 német géppisztoly glock18 ha tankokat is lehet mondani és járműveket akkor a német leopárd2a4-est az orosz t73-mast a legújabb széria apacs helikopter
2015. dec. 14. 16:44
 14/19 anonim ***** válasza:

Annak alapján, amit a képzésről tudok, legfeljebb kavicsot.

Esőként egy komoly képzés kéne. Nagyon szigorú felvételi, magas fizetés és nagyon erős képzés (fizikai, fegyverismereti, közelharc, taktikai, lojalitás tréning stb.).

Egy ekkora hadseregnek egy front jellegű harcban nem sok esélye lenne, de egy elit képzésű gerilla csapat sok mindenre képes lehet. Akkor meg már mindegy, hogy milyen a rendszeresített fegyver. Szerez magának az ellenségtől jobbat, többet. A képzése meg van hozzá...

2015. dec. 15. 09:47
 15/19 anonim válasza:

Most pedig fogjuk komolyra.

Amennyire én tudom a dolgokat:

-Nehéz mesterlövész puska: Gepárd fegyver család. Ez teljesen rendbe van kilométerekről széttép egy gyengébben páncélozott autót nemzetközileg elismert fegyver,plusz magyar gyártmány

-könnyebb mesterlövész puska: Dragunov, szép mesterlövészpuska. Ezekről megbízható adatok nincs de a dragunov eleg idős fegyver. EZEKET LECSERÉLHETNÉNK M24-RE

-gépkarabély: Ak-63D. Elég nehéz célon tartani pl fedezőtűzet nem lehet nyújtani vele tul egyszerűen egy moder hadseregben szerintem az AK széria elavult akármennyire is ragaszkodunk hozzá. Ez helyett m4 tokeletes lenne de ez csak álom. Magyarországnak lehetetlen lenne beszerezni ebből egy hadseregre valót.

-maroklőfegyver(pisztoly): P9rc..... Errol beszelnem se kell. Jó hogy van de jobb ha nincs:) mindet le kene cserelni glock18ra vagy egyéb glock szériára

-t-72: Vannak hibái de egy magyar dimbes dombos terepre jó. De a lovege az újabb tankokat nem viszi át. Ahogy elottem is mondtak az ujabb orosz tankra kéne lecserélni.

-vadászhelikopter: Mi-24-eseink vannak. Ezeket nem cserélnem le. Elektroniailag elavult de igy us kemeny ellenfél. Csak modernizálni kene es tobbet beszerezni. Most is sok van csak a nato nem engedi használni

De tudod mi lenne a legcélszerűbb? A Magyarország SAJÁT HADIIPARBA FOGNA. Igy is készítünk dolgokat pl komondor( páncélozott tobbcelu harcijarmu) vagy a gepár mesterlövész fegyver család. De keszitenunk kene ÚJ gyalogsági fegyvert ami Magyar tervezésű stb..

2015. dec. 19. 08:25
 16/19 anonim ***** válasza:
Rugós teherhordó harci ruha, reaktív gyalogsági pajzs. Taurus pisztolyokból bármilyen, mert azt szeretem. Dragonov mesterlövész puska, mert azt is szeretem. Steyr Tactical géppisztoly sunnyogáshoz. C7A2 gépppuska. M72 Law rakétavető. Walther WA 2000 mesterlövész. Glock 18 Select Fire automata és félautomata pisztoly.
2015. dec. 24. 15:28
 17/19 anonim ***** válasza:
Kicsi és békés ország vagyunk nem túl sok ásvánnyal. Szerintem butaság lenne magunknak gyártani a fegyvert.
2015. dec. 24. 15:35
 18/19 anonim ***** válasza:

17: nézd meg ausztriát,az se túl nagy mégis úgy összerakták a Glockot, hogy az egész világon már mindenki azt használja

A gondolkodás szabadsága nem függ semmilyen ásványoktól

2015. dec. 25. 09:13
 19/19 anonim ***** válasza:

Az MP5-öt meg a Glockot már bevezették a kommandósoknál rég (ezekkel váltották le a szar izraeli Uzikat meg olasz és magyar géppisztolyokat)

A honvédség pedig bemutatta az új kalasnyikovot ami semmiben sem különbözik a régitől csak csupán 140 féle szerelvényt lehet rárakni :D

Kevlár sisakokra és golyóálló mellényekre viszont költeni kellene nagyon meg ha behoznák ide az AK12-et az se ártana

Pisztolynak én is a Glockot pártolom

2015. dec. 25. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!