Egy katona a neve elé eheti a rangját?
Igen, de ha én ilyen magas(abb) rangú katona lennék, azt büszkén vállalnám.
A kérdés az volt, hogy használhatja e a nevében.
A szolgálati érintkezés során, illetve a szolgálati tevékenységével kapcsolatos papírokon kötelezően használnia kell. (A név után írva)
A polgári élettel kapcsolatos hivatalos okmányokon nem használhatja (ahogy a gróf, vagy a báró, vagy a vezérigazgató sem).
Eléírhatja, de max hülyének fogják nézni, mert itthon semmit nem jelent, hogy valaki ddtbk, inkább azt jelzi, hogy csókos.
Nekem kapásból az jönne le, hogy egy semmirekellő, aki életében nem vitte semmire és most ezzel próbál valakinek tűnni.
Ugye jól gondolom, hogy te is egy lúzer vagy?
Még jó, hogy kevés van belőlük, különben komplikációk adódnának, mint a doktoroknál. Pl. amikor csöngetnek, hogy
- Doktor úr, szül a feleségem, jöjjön gyorsan.
- Mennék, de én Dr. Nagy közgazdász vagyok. A negyediken lakik Dr. Nagy, az orvos...
- Én is azt hittem, de ő Dr. Nagy jogász...
5: azért ha neked a dandártábornok azt jelenti hogy csókos, meg hogy semmirekellő ( és hogy én is az vagyok ), nagyon el vagy tévedve.
Tudod egyáltalán mi az a dandártábornok? Vagy csak a magyar politikából kiindulva írtál valamit.
"azért ha neked a dandártábornok azt jelenti hogy csókos, meg hogy semmirekellő ( és hogy én is az vagyok ), nagyon el vagy tévedve."
Valaki magyarázza már el az inasnak, hogy nem vagyok eltévedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!