Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Hogyan érdemes felkészülni a...

Jeffrey Spender kérdése:

Hogyan érdemes felkészülni a Honvédség fizikai felmérésre?

Figyelt kérdés
2015. nov. 21. 21:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nem olyan bonyolult ez!

Megnézed a honlapjukon a követelményszintet, és arra ráedzel.

Például nincs benne a magas szintű pin-pong tudás, így a pin-pong edzésre nincs szükséged. Viszont Cooper-teszt benne van, tehát érdemes edzeni a 12 perces futásra.

De ez csak egy ötlet...

2015. nov. 21. 21:41
 2/11 A kérdező kommentje:
A követelményszintet rég ismerem, de nemigen vannak elképzeléseim, hogy pl a felülésekre vagy a húzódzkodásra hogy kell készülni, mondhatni teljesen kezdő vagyok ilyen téren.
2015. nov. 21. 22:01
 3/11 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem nem árulok el azzal nagy titkot hogy:

Felülésre felüléssel kell készülni.

Húzódzkodásra húzódzkodással kell készülni.

Futásra futással.

stb. stb

2015. nov. 22. 00:04
 4/11 A kérdező kommentje:

Pffff...

Olyasmire lettem volna kíváncsi, hogy a "nulláról" kezdem az egészet, és ilyen esetben hogyan kell haladni, emelni a futás / súlyzózás és társai számát.

2015. nov. 22. 01:19
 5/11 anonim ***** válasza:
Szia! Mikor fogsz jelentkezni? Először is növelni kell az állóképességed(futás,futás,futás) és beiktatni mellé a felüléseket,fekvőket. Mindig egy picivel többet. A húzódzkodás nem mindig kell(azt hiszem).
2015. nov. 22. 07:40
 6/11 A kérdező kommentje:
3 év múlva, egyetem után, a normál katonai főiskoláról egy vakbél műtét miatt csúsztam le, most civil egyetemen vagyok, de ezzel a kényszerpályával ellentétben mindenképpen katonatiszt szeretnék lenni.
2015. nov. 22. 15:06
 7/11 anonim válasza:

Kedves kérdező. Én értem a kérdésed, azt is megértem, hogy neked miért nem válasz a "felülésre felüléssel" tipusú válasz, pedig az a válaszadó is jó választ adott :)

Én nem vagyok szakember ebben, de szoktam edzeni (hogy milyen eredménnyel, azt ne firtassuk). Azt tudom, hogy a felüléseket is több féleképpen lehet csinálni, és mindegyik egyformán hasznos. Jobb, ha nem csupán egy szisztéma szerint gyakorolsz, hanem többet is, mert az több izmot fejleszt. A huzózkodást is lehet többféleképpen is csinálni tudtommal.

A szaladás az mindenképp hasznos, hisz az erőnlét mellé nagyon fontos a kondició is, amugy szaladni sok olyan ember szokott, aki nem biztos, hogy mást, pl. erőgyakorlatokat végez. A szaladás midnen más mellett tudtommal hasznos, de egymagában is. Leginkább egészségi szempontból.

DE a legjobb az számodra, a legfontosabb szerinbtem, ha kikéred egy szakember véleményét, tanácsát erről, de semiképp sem neten, hanem személyesen, hogy mutassa is meg. Egy tornatanár, egy edző stb.

2015. nov. 24. 08:16
 8/11 anonim ***** válasza:

Van aki annak nem felel meg?

Minket még tök másnaposan, betegen is jónak tituláltak..

2015. nov. 25. 08:45
 9/11 anonim ***** válasza:
A honvédség fizikai felmérésén egy egészséges fiatal röhögve megfelel. Persze nem a kockákra gondolok, hanem a VALÓBAN egészséges fiatalokra.
2015. nov. 25. 09:36
 10/11 anonim ***** válasza:
ha annyi minimális tudásod sincsen, hogy hogyan kell felülni, vagy fekvőzni, ajánlom rendeld meg a Fegyenc edzés c. könyvet. nem szent írás, de abból kiváloan fel fogsz tudni készülni.
2016. jan. 3. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!