Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Melyik a legjobb AK gépfegyver...

Melyik a legjobb AK gépfegyver? 101-102, vagy a 107-108?

Figyelt kérdés
2010. márc. 20. 16:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Lepontoztak azért, mert kimondtam, hogy a direkt gázelvételes rendszer egy halott ötlet, és a gázdugattyúé a jövő? Látszik az oldal látogatóinak a hozzáértése...
2010. márc. 20. 21:52
 12/20 anonim ***** válasza:

19:44 vagyok.

Ahogy mondani szokták megfelelő szerszámot kell választani a feladathoz. Én úgy látom, hogy a mai hadvezetés számára a kisebb konfliktusok kezelésére és utcai harcok megvívására a fő gyalogsági feladat. Ezekhez a feladatokhoz a könnyű kisebb kaliberű fegyver jól használható, ezért térnek át a kisebb kaliberre. Ha meg falat kell bontani, ahhoz ott vannak a romboló puskák (mint a magyar fejlesztésű gepárd).

Amikor az oroszok az AK-t és a 7.62 lőszert tervezték a hidegháború idején, akkor a 3. világháborúra készültek, a 2. VH-ban kialakított elvek szerint. Ehhez kellett egy erős megbízható kézifegyver a katonáknak amit a klasszikus háborús fronton lehet használni.

Azóta az idő és a doktrina megváltozott.

Én még AMD-vel lőttem, nekem nem tűnt olyan erősnek a visszarúgása, de ma már biztosan vannak új anyagok és megoldások.

A direkt gázelvétel és gázdugattyú kérdésében szintén az a véleményem, hogy mindkét megoldásnak meg van a maga helye, és alkalmazási területe. Az élet azt bizonyította, hogy az AK gázdugattyúja szélsőségek körülmények között is stabilan működik. A katonának pedig az a fontos, hogy megbízható legyen a fegyvere mert az élete függ tőle.

2010. márc. 20. 22:36
 13/20 anonim ***** válasza:
5.56 egyenlő hidrodinamikai sokk.
2010. márc. 21. 10:01
 14/20 anonim ***** válasza:
47-es :D
2010. márc. 27. 13:37
 15/20 anonim ***** válasza:

03-21 10:01

Nem, az még nem egyenlő vele, az M16 800-900 m/s kilépő sebességel lő, ami igen nagy megállítő erő, de a "hidro-sokk" az ~1100m/s, ami nem fegyever hanem lőszer függő, szóvel az M16 az Ak74 az SR25 a stb... csak akkor hidro-sokk, ha nagy energiájú lőporral és könnyű golyóvalvan töltve, és az golyó hegyében levegő van a rézköpeny alatt, és a vérbe levegő kerül(NEM EGYENLŐ AZ OXIGÉNEL!!) és a szív begörcsölését okozza= halál. a hátránya ennek a lőszernek a súlya, és mivel túl könnyű, nagyon hamar elveszti ezt a sebességet, de a "kill zone"on belül, 1 lövés 1 halál:)

önmagába a 5.56 és 5.47 nem hidro sokk, csak egy nagysességű, és óriási megállító erejű lőszer.

2010. márc. 28. 22:40
 16/20 anonim ***** válasza:
****5,45 bocs elírtam
2010. márc. 28. 22:41
 17/20 anonim ***** válasza:
Levegő a hegyében? Képet, keresztmetszetet valamit.Ekkora áltudományos ......t még nem hallottam...hahahahahahahahahahahahahahahohohohohohohohohohohohohohohohhehehehehehehehehehehehehehehehehehehehihihihihihihihihihihihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
2010. máj. 24. 22:09
 18/20 anonim ***** válasza:

22:09 jó hülyegyerek, "SJHP" nézz utána és meglátod hogy hülye vagy.

nesze oldal, hogy ha túl hülye vagy a google használatához

[link]

gombásodik és hidro sokk hatása is van. lehet nem épp úgy ahogy azt leírtam de van benne levegő.

2010. máj. 25. 14:23
 19/20 anonim ***** válasza:
Nem levegő van benne te majom, hanem üreges kiképzésű. Hollow point, pont, mint az agyad fikázó görény.
2010. máj. 30. 15:46
 20/20 anonim ***** válasza:

05-30 15:46

már boccs a fikázást te kezdted el, p*csfej,

mellesleg, az hogy üreges, nem egyenlő azzal hogy levegő van benne?

ez alapján neked is egy nagy üreg van a fejedbe az agyad helyett.

2010. szept. 6. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!