Magyarként ha elköltözök más országba, beléphetek a seregbe?
Figyelt kérdés
Nincs ilyen tervem egyelőre, csak érdekel, ha például magyar nemzetiségüként elmennék akárhova, Pl Oroszország vagy Kína, és ott élnék , dolgoznék , tehát állampolgárságot is kapnék, akkor a seregbe beléphetnék az adott országba? Vagy az kizáró ok hogy magyar vagyok és nem ott születtem?2015. okt. 31. 20:27
2/9 A kérdező kommentje:
Tehát nem léphetek be?
2015. okt. 31. 20:33
3/9 anonim válasza:
Szerintem simán, ha van állampolgárságod, de azt nem könnyű megszerezni.
4/9 A kérdező kommentje:
Hát a legtöbb országban azt hallottam úgy megadják, ha ott lakom néhány éve, van munkám, és feleségem valamint gyerekeim (akit ott vettem el)
2015. okt. 31. 21:07
5/9 anonim válasza:
Sok helyen kettős állampolgárok nem lehetnek katonák, úgyhogy ebben az esetben le kellene mondanod a magyar állampolgárságról. Bár lehet, hogy ezzel a feltétellel sem vennének be.
6/9 anonim válasza:
Ez attól függ. Ha olyan országba mész, ahol kötelező a sorkatonaság, akkor számíthatsz rá, ha felveszed az állampolgárságot, bár sok esetben az új állampolgárokat nem sorozzák be.
Például Izraelben ha felveszed az állampolgárságot, kötelező szolgálnod valamennyi időt a seregben.
7/9 A kérdező kommentje:
Szóval ez országfüggő is. Köszönöm a válaszokat
2015. okt. 31. 23:12
8/9 anonim válasza:
Valahol még a második generációs állampolgárokat sem veszik fel a seregbe, valahol meg az állampolgárság beadása után már mehetsz is. Ez országonként nagyon eltérő szokott lenni.
9/9 anonim válasza:
Illetve ott van még az Idegenlégió, ahol ha leszolgálod az időt, akkor francia állampolgárságot kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!