Magyarországnak jelenleg vannak hadihajói?
"Nincsenek. Értemetlen lenne"
Szerintem azért nem lenne értelmetlen egy folyami flotta, légvédelemnek, hídfőállások védelménél tüzérségi támogatásnak, deszantszállításra... stb.
Hogyne lenne! Van róla weboldal is:
Igaz, nem üzemel jelenleg hadihajóként, de a kérdésben ez ugye nem is volt kikötés.
#4: "Szerintem azért nem lenne értelmetlen egy folyami flotta, légvédelemnek, hídfőállások védelménél tüzérségi támogatásnak, deszantszállításra... stb."
Öhm...hogy mire? Légvédelmünket felszámolták már teljesen, létezik még 1 légvédelmi ezred de csak múzeumi kiállítási darabokkal büszkélkedhet. Tüzér alakulat nincs, alig használnak ilyet mert abból is csak múzeumi darabok vannak (D-20 ágyútarack). Deszantos katonák helikopterből, repülőből érkeznek a Honvédségnél, nálunk nem sok értelme lenne mert nincs tengerünk csak a Duna és Tisza.
jelenleg, csak tüzszerész feladatokat látnak el, illetve némi protokoll tevékenységet végeznek.
Egyébként harcászati szempontból értelmetlen a fenntartásuk. Rendkívül sebezhetőek, elmenekülni ne tudnak, rejtőzni szintén nem.
Egy ponton híd légvédelmét védelmét olcsóbban, hatékonyabban és egyszerűbben meg lehet oldani a szárazföldről.
A felsős általános iskolai tanárom azt mesélte hogy a '90-es években felmerült az ötlet, hogy vegyünk egy repülőgép-hordozót (egy kisebbet, régebbit) a Balatonra, mert éppen alacsony volt a Balaton vízállása és a hordozó pont megnövelte volna 1-2 méterrel a vízállást.
Hangsúlyozom ezt kb. 10-12 évesen hallottam, igaz a mai napig megmaradt bennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!