Ha lenne kötelező katonaság, megválaszthatnám a kasztom?
Úgy értem...oké hogy hazaszeretet meg minden, de durrogtatni nincs kedvem, túl érzékeny lelkű vagyok én ahhoz, de kiszökni külföldre se akarnék, mert akkor meg jönne a kulimunka és nulla megélhetés, most még hogy nincs szakképzettségem.
Én ilyen katonai teherautósöfőr lennék szívesen, aki az arcvonal mögött jóval szállítgatja a kaját meg postákat visz stb... szóval ilyen békésebb munka, és amúgy is szeretek kamionozni.
Lehetne választani? Mert ha a kezembe nyomnának 1 fegyvert inkább pucolgatnám a krumplikat a barakokban, nem akarom más harcát vívni, még ha tegyük fel az ellenség rosszat is akar nekünk.
erről beszélek, hogy itt mindent nekünk kell állni, kint meg még fizetnek is... itthon úgy kb 200-300 egy buszos jogosítvány, és akkor még nem is biztos hogy kapsz állást. Kint 2 éves B-s jogsi elég ahhoz, hogy elmehess buszsofőr tanfolyamra ahol kapsz D-s jogsit, és még fizetnek már a tréning alatt is, a tréning végeztével meg elhelyeznek mint buszsofőrt.
Amíg mi ilyen primitívek vagyunk hogy akarunk mi bármit is? Bevezényelnek sorfalat állni, de még megfelelő ruházatra sincs pénz a sorkatonáknak nem hogy fegyveri felszerelés (ami gondolom 40 éves ak47-esekből állna), szállás meg stb...
"Ha kikepeznek termeszetesen alkalmaznak is. K..rva draga egy ilyen képzés."
Meg úgy az egész magyar mentalitásról, egy szaros (már elnézést) vonatvezető tanfolyam több millió ft, amit magadnak kell fizetni nagyon ritkán vállalják át, és úgy minden ebben az országban, te akarsz tenni az országért hogy munkával szolgáld, és akkor nem hogy ők támogatnának, még neked kell mindent fizetni és még ezen felül pitizni mindenért. Egy ilyen országért én ezért nem mennék harcba, ezért lennék inkább sofőr aki csak úgy vezetget és mint a zsidók elkerüli a veszélyt és menti magát de úgy nem túl feltűnően, meg ezért tettetném magam bolondnak hogy tábori vécét kelljen súrolnom.
És mindenki mondogatja hogy "de hát nincs is besorozás" hát úgy 2 hete hallottam hogy már ilyen törvényekről tárgyalnak fent a nagyokosok, hogy amit ők elbaxtak azt mi hozzuk helyre. Csodálom egyáltalán hogy ennyi önkéntes katona volt eddig, mert ezek mind önkéntesek akik most katonák... vajon ők milyen álomvilágban élnek? :D Sőt, rendőröket is kérdeztem hogy mi a véleményük arról, hogy én rendőr szeretnék lenni (nem akarok, csak valahogy el kellett kezdeni a beszélgetést), és 10 ből 9 enyhén nagyon lebeszélt, a 10. meg fapofával azt mondta, hogy "hát próbáld meg azt meglátod". Egy ex-katona meg fél órán át ecsetelte az okokat miért lennék a legnagyobb barom.
Nézd, valamit valamiért. Először mindig szerezned kell egy végzettséget, és utána kajtathatsz azután a munka után. Fegyveres szervezetknél értelemszerűen állják a költségeket.
Egyébként rengeteg pályázat/program van, ami segítséget nyújt. Most például, ha van B-s jogsid, letehetsz egy C-t, ha C van, akkor E-t.
Az meg hogy kinek jön be a Honvédség, Rendőrség, függ az egyéntől. Hülye főnökök és feladatok mindenhol vannak... A fizetésrendezéssel pedig tényleg normális béreket lehet kapni, nem úgy, mint ezelőtt.
Sorozás meg szerintem kizárt, hogy lesz. Ahhoz már nagyon nagy bajnak kéne lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!