Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Behívhatják a férjemet a...

Behívhatják a férjemet a határra a menekültek miatt,3 gyereke van, ő a család fen tartó, volt katona, tartalékos. Behívhatják?

Figyelt kérdés
2015. szept. 19. 10:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Akkor a férjed nem tartalékos, hanem obsitos. Legalább a fogalmakkal legyél már tisztában!
2015. szept. 19. 10:52
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki, aki volt katona, tartalékos állományba került leszerelése után.

Ez az én időmben (1991) úgy nézett ki, hogy egy év tényleges szolgálat után - ha jól emlékszem 40 éves koráig - bármikor behívhatták az embert tartalékos szolgálatra, több részletben, összesen maximum még egy évre.

Más kérdés, hogy a rendszerváltás óta már nem nagyon alkalmazzák ezt a gyakorlatban.

Azért volt rá példa. '94-ben (mondjuk az sem ma volt...) egy munkatársamat próbálták behívni, de a két gyermeke miatt végül mégsem kellett bevonulnia.

Szerintem a Kérdező erre a tartalékos státuszra gondolt, nem az "önkéntes műveleti tartalékosra", amit pár éve vezettek be.

2015. szept. 19. 15:09
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és olyan, hogy "obsitos", mint jogi kategória nem hiszem, hogy létezne.

Legalább a fogalmakkal legyünk már tisztában!

2015. szept. 19. 15:12
 14/15 anonim ***** válasza:
Nekem az a fura, hogy ezt miért nem a férjedtől érdeklődöd meg inkább? Ha másnak nem is, neki ezt aztán igen pontosan illene tudnia.
2015. szept. 19. 20:10
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ,igen tisztáztam vele ezt a tartalékos katonaságot
2015. szept. 20. 07:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!