Egy földi hadsereg mire mennem mondjuk egy Star Wars-ban lévő hadsereg ellen?
Teszem azt mondjuk az USA vagy Oroszország hadereje a Galaktikus Birodalom a Klón vagy a Szeparatista droidhadsereg ellen? Meg mondjuk a földi katonák vagy kommandósok a jedik vagy a sithek ellen? Tankok a lépegetők ellen, puskák, pisztolyok a lézerpuskák és lézerpisztolyok ellen?....stb
Tudom elég agyament kérdés, de szerintem el lehet rajta gondolkodni.
Csak a Halálcsillag letarolja a Földet! :D
Egy sima földi csatában szerintem tudnánk meglepetést okozni. Persze függ a felállástól, haderő nagyságától, felkészültségtől, meg a bevetett eszközöktől. De azért az erővel nem lehet elkapni egy atomot. :D
Az SW univerzum hadseregeit nem a pragmatikum, hanem a látványosság ihlette, ugye tudod, hogy egy birodalmi lépegetőnek (AT-AT) mi a gyönge pontja? Konkrétan annyi, hogy ellentétben a harckocsival, ami 360 fokos szögben tud tüzelni a lépegető egy kb. 60 fokos részre van korlátozva, tudja forgatni a fejét balra és jobbra, oldalról, hátulról, de még felülről is védtelen! Ezt Luke be is bizonyította:
https://www.youtube.com/watch?v=HgY3rOOascY
7:48-tól láthatod, hogyan lehet kivégezni egy AT-AT egyetlen katonával (oké Jedi volt a fószer, meg fénykard, meg futurisztikus gránát, de ezt megfelelő felszereléssel bárki megcsinálni mai technológiával is)
Az AT-AT a valóságban nagyon komoly gyalogos vagy épp gyalogság ellenes kisebb egységek támogatását igényelné közelharcban, lényegében véve egy hatalmas önjáró löveg a lépegető, ami elég védtelen tud lenni. Ezt pl. az SW univerzum stratégiai játékaiban (Force Commander, Empire at war és Galactic Battlegrounds- én legalábbis ezekkel játszottam)ha a Birodalommal játszol reálisan be is mutatják eztaz AT-AT erős épületek és járművek ellen, de ügyetlen, lomha, gyenge gyalogosok és repülő egységekkel szemben. Konkrétan kell mellé egy AT-ST(rohamosztagosok a gyalogság ellen meg egy AT-AA a repülő egységek ellen.
Ez csak AT-AT kivesézése volt!
Nyilván ha belevesszük az űrhajókat meg Halálcsillagot más a helyzet, de a szárazföldi SW hadsereg egyszerűen nem praktikus!
A negyedik válaszolóval tudok egyetérteni. A Star Wars egy űropera, nem egy hard sci-fi, így a jövőbeli technikák nagy része nem "logikus".
Egyébként nekem a filmek kapcsán egy hatalmas nagy defekt ugrik be mindig. Az új trilógia második részében, amikor is megtalálja (ha jól emlékszem) Obi-wan az épp gyártás alatt lévő klónhadsereget és elárulják, hogy mennyien vannak... 20 ezren (20 vagy 200-ra emlékszem, de inkább 20)... na én itt majdnem felröhögtem. 20 ezer katona egy galaxisra? 20 ezer katonánál még a Honvédség is többet tud felmutatni.
Az SW látványra megy a hadseregeknél is. Az ott látható lépegetők, fegyverek földi fegyverzettel sebezhetőek.
Utolsó-200ezer egységet mondtak, valamit további 1millió volt készülőben. Ettől függetlenül én is nevetségesnek tartottam ezt a számot, a Köztársasági és Szeparatista világok számához viszonyítva. Csak a szeparatista világok száma több ezres nagyságrendnél kezdődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!