Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Hány éves korig hívhatóak be...

Hány éves korig hívhatóak be azok a férfiak akik még régen 1,5-2 éves kötelező katonaságot végig csinálták? Meddig hadkötelesek a férfiak? Meddig hívhatóak be? Nézik, hogy családjuk van az illetőknek, vagy nem?

Figyelt kérdés

2015. szept. 14. 08:56
1 2 3 4
 21/32 anonim válasza:
Hova és mikor hívták be Nógrádi Györgyöt?
2015. szept. 14. 09:56
 22/32 A kérdező kommentje:
TV1-tegnap éjjel.23:00-24:00 között volt.
2015. szept. 14. 09:59
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

Azért ez a Bundeswehr "behívás" engem is érdekelne. Elég jól tájékozott vagyok, de erről egy szót nem olvastam/hallottam/láttam.

A kérdéshez kapcsolódóan pedig, rugalmasan hívnak be embereket a szituáció függvényében. Ha minősített állapotot rendelnének el, akkor az ÖMT-sek/ÖVT-sek behívása után a kiképzett tartalékot, azaz a jelenleg semmilyen jogviszonnyal rendelkező, de korábban már akár szerződésesként (ömt-sként), hivatásosként, de leszerelt, vagy akár még a sorkatonai állományban kiképzett állampolgárokat, akik a 20-as 30-as éveikben járnak. Aztán utána jönnek a 18-évet betöltött, 40 év alattiak, akik kiképzetlenek és jelenleg se nem tanulók, se nem dolgozók. Aztán utána jönnek akik ebből a korosztályból tanulók, dolgozók és párhuzamosan a 40-60 közötti kiképzett tartalék (egykori sorkatonák) is bevonul.

De a témát szerintem nyugodtan félre lehet tenni, mert bár krízis helyzet van, de a minősített helyzetben sorozásnak nem sok értelme lenne. Legrosszabb scenárióban is ha a migránsok elkezdik is áttörni a kerítést és szervezetten elkezdenek gyújtogatni, megrohamozni állami intézményeket, esetleg fegyvert szereznek, vagy becsempésznek és szétszórt terror akciókat hajtanak végre, vagy terror robbantások lesznek, a sorozott állomány nem tud ez ellen mit tenni. Inkább kis létszámú jól képzett gyors-reagálású erőkre van szükség és nagyon jó híreszezésre, illetve a rendőrség és a honvédség jelenlegi létszámában is le tudná állítani éles lőfegyverhasználattal a tömeges zendüléseket.

2015. szept. 14. 10:29
 24/32 A kérdező kommentje:
23 Köszönöm a válaszodat és a segítségedet:) Ennyi volt a kérdésem, se több, se kevesebb:)
2015. szept. 14. 10:37
 25/32 anonim ***** válasza:
95%
Akkor nyugodtan megadhatsz egy forrást hogy a német hadsereg a határon van (nincs. A rendörség van ott).
2015. szept. 14. 10:41
 26/32 A kérdező kommentje:
25 K.M nyugodtan leakadhatsz rólam, unalmas vagy, nem véletlenül vergődsz itt ennyire.
2015. szept. 14. 10:47
 27/32 anonim ***** válasza:
90%

Szeretnéd mi?

A helyzet az hogy szeretek ilyen kis hazug provokátorokra vadászni mint te vagy.

2015. szept. 14. 10:49
 28/32 A kérdező kommentje:
27 A magad problémáját ne rám aranyom:D
2015. szept. 14. 10:50
 29/32 anonim ***** válasza:
88%

ha lenne egy kis gerinced, akkor bevallanád, hogy bocs, hazudtam, kitaláltam az egészet.

De nincs.

2015. szept. 14. 10:54
 30/32 Reiber Péter válasza:

Nincs is mi alapján behívni:D:D:D

Nincs működő jogfolytonos hadkieg. Meg lett fű alatt szüntetve.

Ha még megvannak az akták romjai, hiányosan, törekékesen, penészesen alig olvasható egy részük (láttam egy kis részt, hogy néz ki..) stb, huszéves állapotban, az minek?

Újra kellene a népességnyilvántartóból csinálni az aktákat, összefésülni a létező ismert infókkal (jelenleg ki katona, ki tartalékos, ki rendőr, ki máshogyan felmentett),CSAK ez akkora meló, hogy 100000 mingráns ideoda terelgetése csak du séta hozzá képest.

Aztán meglenne a nyilvántartás, kimennének a papirok, ott meg megintcsak lenne meglepetés, hogy X százezer fiatal miért nem jelent meg, ja nem tartózkodik az országban X éve, mert régesrég emigrált, pl angliában él és dolgozik.

2015. szept. 15. 23:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!