Ha most megint elkezdenék besorozni az embereket, akkor minden 18 és 40 év között minden férfinek mennie kéne?
Ez elméletben úgy működött a II világháború alatt hogy akik nélkülözhetőek voltak munkaszempontjából pl villanyszerelő, hegesztő, ács azoknak mennie kellett, az orvosi egyetemet végzők pedig nagyon kis %-a látott háborút, a tanulmányai miatt.
A háborúban már nem számítana az aktív munkahely, kivétel ez alól bizonyos tanulmányok.
A mostani helyzetben pedig nincs szükség se 18 éves gyerekre, se 40 éves zöldségesre aki fogott AK-t a kezébe. Hisz nem háborús a helyzet.
A sorozáson a munkanélkülieknek elsőbbségük lenne. Ha ők nem lennének elegen, akkor bizony a munkaerő egy részét is behívnák. Egyébként sem hívnának be minden 18-40 éves férfit, mert vannak betegek, sérültek is köztük, és nem maradna elég dolgozó ember.
Annó valamikor volt igazolás, amit a hallgatóknak ki kellett tölteniük. Ha leadták ezt az igazolást kitöltve, akkor nem kellett abbahagyniuk a tanulmányaikat.
Továbbá voltak olyan kitételek már a végén, hogy a három gyerekes apák nem hadkötelesek. Nosza, rajta!
Köszönöm a válaszokat, nem azért írtam a kérdést, mert félnék, és nem is azért, mert bedőltem valamelyik kamuhírnek a sorozásról, csak kíváncsi voltam, hogy vannak-e ilyen "praktikus" dolgok a sorozásnál, mint például az, hogy a munkanélkülieket hívják elsőként, vagy hogy bizonyos szakmák felmentettséget élveznek.
Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!