Kérdéseim vannak ezzel a három pisztollyal kapcsolatban? Colt 1911; Walther P08 Luger; Walther P38. (2. VH alatt)
1.:Melyik pisztolyt kik használták az adott hadseregben?(közlegények is vagy csak tisztek?)
2.:Köztudott hogy Lugert szinte minden szövetséges katona akart zsákmányolni. Miért?
3.:A Walther P38 is zsákmány volt vagy inkább csak a Luger?
4.:Németek is szedtek el Coltot az amerikaiaktól? Ők is (mármint a németek) nagy becsben tartották a Coltot?
5.Melyik volt a legmegbízhatóbb?
6.:Ti melyiket választanátok ha ingyen kapnátok az egyiket?
7.:Melyik váltott ki nagyobb félelmet az ellenfélben?
Köszönöm a válaszokat.(Nekem a P38 kéne :) )
A második világháborúban pisztolyt első sorban tisztek, illetve olyan katonák használtak akiknél nem fért el más pld pilóták harckocsizók.
Gyakorlatilag mindenki gyűjtött mindent, övcsat, kitüntetések és pisztoly, egy MG42-őt elég nehéz lett volna szuvenírként haza vinni, a Luger egyébként egy meglehetősen egyedi darabnak számít a csuklós karos reteszelés miatt.
Megbízhatóság szempontjából elvileg: colt luger P38 (mondjuk én a luger zárvárzata miatt ezt kicsit kétlem, de hát ezt mondják az okosok)
Attól füg mire kell a polcra egyértelműen luger, önvédelemre Colt
A 45 ös némileg durvább sebet okoz, szóval szerintem talán annak volt rosszabb híre
A luger p08 már az 1. világháborúban is szolgált.
Megjelenése mérföldkő volt a pisztolyok történetében, ezért volt olyan nagy keletje az amerikaiaknál.
(Mellesleg a p38 is luger ürméret csak az már egy "modernebb", cucc volt a 2. vh-ban)
M1911 es a legjobb,legmegbízhatom,az választanám.
7:1911 es olyan erőset rúg mint egy ló
6.1911 est
5:Colt ilettve a lugert tartották sokan,1911 es az mindenhol esőben,télen megálja a helyét
4:Persze.Minden fegyvert ami olyan volt,hogy nagyobb volt a neve zsákmányoltak.Becsben tartották
3:P38 is.Igen.
2:Luger gyorsan lő.hamarabb elő elhetett venni illetve használni mint a többi pisztolyt,szinte géppisztoly.
1:1911 amerikai tisztek illetve ha nem kis talpnyaló volt az illető.,Luger német,minden ember.2 Waltherről nem tudok sokat. ELNÉZÉST HA HÜLYESÉGET MONDTAM VALAHOL
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!