Ha a 2. világháborúban éltetek volna akkor kinek "szurkolnátok"? Németeknek vagy az oroszoknak?
Én kizárásos alapon vizsgálom meg:
- Az Oroszoknak semmiképpen náluk nagyobb állatságokat még a németek sem követtek el. Végigerőszakolták európát ráadásul a vezérük parancsára. (A Német hadseregben ha egy katonát ilyesmin kaptak azonnali főbelövés járt érte! Talán csak a háború legvégén bomlott meg egy kicsit az ez irányú fegyelem.) A hadifoglyokkal még ha sima kényszerbesorozott kis baka is volt aki nem tehetett semmiről elveszelytették a gulágon Szibériában. Elloptak mindent a megszállt országokból, még gyárakat is, amivel újra lehetett volna kezdeni. Ez megbocsájthatatlan.
- A Németeknek sem (Legalábbis addig nem amíg ez az őrült Hitler vezette őket.) A végén már megszálltak minket és egy másik őrültet juttattak a nyakunkba (Szálasit). Plusz kiraboltak. Plusz ha ők győznek az Ária elméletük szerint mi is csak egy "alantas" nép lettünk volna.
- Az Angolok túl messze voltak ide, Churchillt és a többi szövetségest sem sikerült meggyőzni egy Balkáni partraszállásról, nyugat Európa fontosabb volt nekik, minket oda dobtak koncnak az Ruszkiknak.
- Szóval Marad Horthy, és Magyarország. Persze esélytelenül, de azért mégiscsak nekik szurkolnék ha már kell valakinek.
Én annak "szurkoltam volna" (mekkora baromság), hogy ne, szálljunk be a háborúba, akár megszívjuk akár nem. Ezen kívül, annak, hogy a kiugrási kísérletnél ne egy nap alatt foglaljanak el minket, azok után pedig annak, hogy a honvédség lehetőleg ne harcoljon tovább fojtatva a fölösleges, hatalmas áldozatok elszenvedését.
Nem kellet volna beszállni a háborúba, ez tény. Visszakaptunk területeket, három évre, egymillió halottért cserébe, megérte? '42 végén már látszott, hogy esély sincs a győzelemre, onnantól minden áldozat felesleges volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!