Az IS 7 a világ legjobb tankjai egyike lenne?
Nos bevallom, nem vagyok katona és nem értek a harcászathoz sem, ezért habár a World Of Tanks (WoT) nevű játékon nevelkedve, elképedve látom sok fórumban, sok helyen az IS 7-est a világ egykori legjobb tankjai közé teszik. Ténleg ilyen jó lett volna? https://www.youtube.com/watch?v=5AquadZb63c 1:58-nál a legjobb 4. tank a világon.
Én a WOT online játékkal játszok és abban az IS 7, habár régen jó tanknak számított, ma már a leggyengébbek közé tartozik a kategóriájában. Valóban ennyire jó lett volna? Ott speciel pontatlan az ágyúja nagyon és gyenge a páncélja is, akkor ennek ellenére hogyan lett volna a legjobb? Milyen is volt valóságban az IS 7-es?
68 tonna az az 50. És egy gyakorlatban hasznavehetetlen konstrukció volt. Nem is jutott el a gyártósorig. Ha valami nem jut el a gyártósorig (még a Szovjetunióban sem ahol aztán tényleg mindenféle vackot hajlandók voltak gyártani) az nem hasznavehető, rgo nem éri meg ráfordítani a pénzt meg a gyártókapacitást.
A WOT-nak pedig annyi köze van a valósághoz mint nekem az űrkutatáshoz.
world of tanks :) ahol a félelmetes páncélzatú tigris tank valódi ellenfelei két tierrel lejjebb vannak és bármi belövi.a top lövege valójában a királytigris ágyúja volt. talán nem a legjobb alap megítélni legtöbbször csak papíron létezett tankok valódi teljesítményét.
orosz játék orosz tankok meg sokszor gyanúsan túl jók.
A belinkelt videót nem tudom ki állíthatta össze, de az biztos, hogy nagyon nem hozzá értő személy csinálta! Ahol a P1000 Ratte van az első helyen mint a világ legjobb tankja az nem éppen hiteles! Mögötte meg a 2. E-100-ról és a 3. Maus-ról nem is beszélve! Ez valami egyéni válogatás lehet nem több!
Az IS-7 pedig a maga idejében egy fejlett konstrukicónak volt tekinthető mert kivételesen jó páncélvédettséggel rendelkezett(állítólag még a saját 130mm-es lövegével is csak az alsó frontpáncélját lehetett átlőni), böszme erős motorja miatt 15,4 le/t volt a tömeg/teljesítmény aránya ami már a közepes tankokéval vetekedett. Ám a tetemes tömege miatt nem felelt meg az elvárásoknak (a szovjet vasúti közlekedésben a hidak többsége 55t-ig volt terhelhető) és idővel a jövő az MBT harckocsiké (T-55, T-62) volt nem pedig a "klasszikus" nehéz harckocsiké aminek az IS-7 volt az egyik utolsó képviselője!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!