Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » NKE HHK-on lehetek mérnök?

NKE HHK-on lehetek mérnök?

Figyelt kérdés
Pontosabban azt szeretném tudni,hogy katonai üzemeltetés/logisztikai szakon mérnöki diplomát szerzek? Ha igen akkor itt két diplomát szereznek az itt végzettek? Melyik jobb,logisztika vagy üzemeltetés? Illetve ha érdekel a pénzügy,gazdaságtan,akkor tudok olyan szakra menni HHK-n,ami ilyesmivel foglalkozik? És egy utolsó... Külföldre misszióba szeretnék kijutni,de szeretnék civilben is használható diplomát szerezni.Melyik lene megfelelő?
2015. júl. 30. 18:21
 1/9 anonim ***** válasza:
Már hogy lehetnél?
2015. júl. 30. 18:26
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nah akkor :).

Először is, ha ilyen elképzeléseid vannak, akkor felejtsd el az egész NKE-t. Katonai logisztikát fogsz tanulni és bár hasznát vehetnéd a civil életben, papírod nem lesz róla. Mint említettem, ha így gondolkodsz a honvédségről, akkor inkább végezz el egy civil képzést, mérnök, logisztikus, bármi ami érdekel, mert ha 38 évesen mondjuk valami miatt nem leszel alkalmas a katonai szolgálatra, akkor ott fogsz állni egy lövész parancsnoki vagy katonai logisztikai diplomával, amivel a civil életben protekció nélkül semmit se tudsz majd kezdeni. HA elhivatott vagy és más szakmában nem tudod elképzelni magad, akkor természetesen jó választás lehet az NKE.

A külföldi missziókat nem kötik a diplomához DE hatalmas előny ha van, és főleg a nyelvek. Rengeteg misszió van afrikától floridáig mindenhova, a fontos a NYELV !! Az angol egy alap, azt minél magasabb fokon próbáld megtanulni a missziókhoz jó választás lehet a spanyol vagy a francia is, a németet felejts el, megkapod érte a nyelvvizsga pótlékot, de egyébként sok hasznát nem fogod venni ( a seregnél ).

Ha a civil életben használható diplomát szeretnél, akkor valamilyen logisztikai vagy közgazdaság tudományos szakot válasz, akikért most minden cég kapkod. A honvédség pedig (saját tapasztalatból mondom) minden cégnél egy jó pont, mert bár nem mondják ki, de a fegyelmezettség, terhelhetőség és pontosság minden jó munkaerő alapja, a honvédségnél mind a 3-ból kapni fogsz bőven, és ezt tudják azok is akik majd döntetnek egy aktuális felvételedről egy munkahelyen.

Összegezve :

Ha civil életben használható diplomát szeretnél kapni, akkor ne menj az NKE-re, már a meglévő diplomással jelentkezz majd a honvédséghez. Addig meg próbálj a fent említett nyelvekből egyet jól megtanulni ( az angol mellett) és akkor nagy valószínűséggel ki fogsz jutni misszióra, ha nem is rögtön a legtöbbet fizetőre, de ki fogsz tudni menni. Egy 3-4-5 éven belül gyakorlatilag bárhova ki fogsz tudni jutni , a honvédségnél minél több a missziós tapasztalatod, annál több esélyed van 1-1 komolyabbra, ami most főleg a közel-kelet felé koncentrálódik, de ebbe nem menjünk bele, mert ez már politika :) Szóval NYELVEK NYELVEK NYELVEK ez most a legnagyobb referencia a missziókra. remélem tudtam segíteni.

2015. júl. 30. 20:18
 3/9 anonim ***** válasza:
*diplomáddal.
2015. júl. 30. 20:20
 4/9 A kérdező kommentje:
Ige,sokat segítettél,köszönöm a választ! Még egy kérdés,hogy tisztában legyek ezzel is: Ha én katonai üzemeltetés szakra megyek,akkor tudtommal kapok egy mérnöki diplomát pl ha sárkány hajtómű specializáció, akkor sárkány hajtómű mérnök... Akkor ezt rosszul tudtam? Illetve kik azok az emberek akik pl egy Afganisztáni riportban hídépítő mérnök megnevezést kapnak? Valaki ezt hogy szerezheti meg?
2015. júl. 30. 20:32
 5/9 anonim ***** válasza:

[link]

Nem kapsz mérnöki diplomát, fogsz hozzá érteni, de nem kapsz. Nekik akkor miért érné meg gondolj bele, téged ingyen kiképeznek mérnöknek utána te miért maradnál az MH-nál :) ?

Az utászoknál vannak hídépítők, igen ők többnyire hídépítő mérnökök, vagy olyan végezettséggel jelentkeztek a honvédséghez, vagy a honvédségnél eltöltött idő alatt szerezték meg egy civil egyetemen. Egyébként a hídépítő mérnök ha jól tudom egy szakirányú továbbképzés az építő mérnököknek. Műszaki egyetem ?

2015. júl. 30. 20:55
 6/9 anonim ***** válasza:
Bár ezt nem tudom biztosan, inkább hív fel őket... Én anno a Zrínyin végeztem, ami az NKE elődje volt, lehet hogy azóta változott a képzési rendszer.
2015. júl. 30. 20:57
 7/9 A kérdező kommentje:
Koszonom,ment a zold pacsi... Meg egy tenyleg utolso: had es biztonsagtechnikai mernok. Ez mit takar? Erettsegi utan jelentkezhetek ide?
2015. júl. 30. 21:15
 8/9 anonim ***** válasza:

Mondjuk azt nemértem hogy végezhettél a zmne-n ha arra nem emlékszel, hogy egészen az NKE-s váltásig civil diploma is járt a katonai mellé.

De egyébként jelenleg valóban nem kap az ember civil diplomát, viszont az adott szakmában az elhelyezkedés egyszerü.

Bátyám is igy szerelt le, habár ö Gépjármüteknikus volt. (jelenleg ez a logger szakon van)

szerintem üzemen is ezvan.

Habár én katvezes vagyok. Itt teljesen más a helyzet. Nekünk civilben felejtös a dolog.

2015. júl. 31. 00:15
 9/9 anonim ***** válasza:

Repülő mérnöki diplomát szereztem anno, és nem érdekelt annyira ez az egész nkes dolog, hogy utánanézzek, mert ahogy láttam egy csomó tanár maradt is, Kiss Dezsőéktől S.Szabolcsig mindenki.

[link]

2015. júl. 31. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!