Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Jó ötletnek tartanád ha az...

Jó ötletnek tartanád ha az ISIS ellen a világ keresztény katonáiból összeálló keresztes hadjárat indulna?

Figyelt kérdés

2015. júl. 22. 11:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
26%

Felmerülnek kérdések: vajon kik és milyen céllal hozták létre; kik pénzelik őket, kik látják el őket korszerű fegyverekkel?

Az ISIS tevékenysége elsősorban a muszlim országok és közösségek ellen irányul, és nem a keresztény Európa ellen.

Érdekes, hogy Izrael és az USA-csatlós Szaúd-Arábia kimaradt a szórásból. Pedig elvileg a zsidók és az amcsik a nagy ellenségek. Vagy mégse? Esetleg szövetségesek?

2015. júl. 22. 12:51
 12/21 anonim ***** válasza:
80%

"Érdekes, hogy Izrael és az USA-csatlós Szaúd-Arábia kimaradt a szórásból."

Azért Izraelben szerintem nem egészen úgy védik a határt, mint nálunk, ahogy Szaúd-Arábiában sem.

2015. júl. 22. 13:19
 13/21 kovpet ***** válasza:
68%
# 8: és vissza is lőttek? Mert ha nem, úgy azért más a feelingje :)
2015. júl. 22. 13:46
 14/21 anonim ***** válasza:
58%
Nem mert ez nem vallasi kerdes.
2015. júl. 22. 14:27
 15/21 anonim ***** válasza:
11%

Hát hogyne. Keresztényi könyörületből (továbbá az össze s vonatkozó bibliatanítás szerint) irtsuk ki őket. Hiszen a keresztényi eszme a háború eszkalálását, népek eltüntetését hirdeti.

Látod komám, te sem vagy különb. Ők ugyanezt próbálják kiolvasni a koránból. A tőled különbözők tudják, hogy az is hazugság.

Csak még egy kérdés: ha egy amúgy békés (de megvadítható) tigrist valaki felbőszítene, hogy az semmivel sem törődve gyilkol, kit küldenél a megfékezésére? Na látod, én nem a keresztény hadakat, hanem az ostoba bőszítőt.

2015. júl. 22. 16:30
 16/21 anonim ***** válasza:

Nem.

Az iszlám ellenez bárminemű erőszakot

[link]

Az más kérdés, hogy az iszlám befeketítése céljából létrejött, nem muzulmánok által pénzelt bűnözők csapatja mit csinál.

A sok gyengeelméjű meg mind elhiszi, hogy ez az iszlám lényege...

Szóval mivel mindkettő vallás ellenzi a gyilkolást és háborút ezért szerintem nincs miről beszélni.

Annyira szánalmasnak tartom ezt a vallásra támaszkodós háborúsdit. Ez ugyanolyan mint amikor David Berkowitz lelőtt 6 embert és utána azt mondta "Isten azt mondta nekem..."

Vagy ez:

[link]

Ráadásul ennek semmi köze nem lenne a valláshoz (ahogy eddig egyik háborúnak sem). Pusztán az emberi brutalitás kiéléséről szólna ez is, ahogy azt már láthattuk:

[link]

[link]

[link]

2015. júl. 24. 08:05
 17/21 anonim ***** válasza:
9%
#16: [link]
2015. júl. 24. 08:23
 18/21 anonim ***** válasza:
19%

17-es kommentelő!

Ilyeneket én tudok citálni, csak nem a koránból, hanem a tórából és talmudból.

Az iszlám semmivel sem agresszívabb, mint a judaizmus.

2015. júl. 24. 08:29
 19/21 anonim ***** válasza:

Igen.

Ezt már láttam.

Kár, hogy egy negyede sem igaz.

Én olvastam a Koránt úgyhogy engem már nem lehet csak úgy ilyen szennyoldalakról vett marhaságokkal ámítani.

Korán

...ki embert öl a földön olyan, mintha az összes embert ölte volna meg, s ki megvédi az életet olyan, mintha megvédené az emberek mindannyiát.

(Szúra Al-Máida 5:32)

És ne oltsatok ki jogtalanul emberéletet, ezt Allah tilalmasnak nyilvánította.

(Szúra Al-Iszrá 17:33)

Aki szándékosan öl meg egy hívõt, annak a gyehenna lesz a jutalma, s abban fog égni örökké. Allah haragszik rá, megátkozza õt és szörnyû büntetést készít elõ neki. (Szúra An-Niszá 4:93)

Ószövetség

1 Sám. 15,2-3.7-8: "Így szól a Seregek Ura [az Úr]: ... Most azért menj el és verd meg Amáleket, és pusztítsátok el mindenét; és ne kedvezz néki, hanem öld meg mind a férfit, mind az asszonyt; mind a gyermeket, mind a csecsemôt; mind az ökröt, mind a juhot; mind a tevét, mind a szamarat. ... Saul pedig megveré Amáleket ... a népet pedig mind kardélre hányatá."

Mózes V. könyve 17,2-5:

"Hogyha találtatik közötted valamelyikben a te kapuid közül, amelyeket az Úr, a te Istened ád néked, vagy férfiú vagy asszony, aki gonoszt cselekszik az Úrnak, a te Istenednek szemei előtt, megszegvén az ő szövetségét;

...

Akkor vidd ki azt a férfiút vagy azt az asszonyt, aki azt a gonoszságot mívelte, a te kapuidba, (a férfiút vagy az asszonyt) és kövezd agyon őket, hogy meghaljanak."

Mózes II. könyve 22, 20:

"Aki isteneknek áldozik, nem csupán az Úrnak, megölettessék."

Mózes V. könyve 13, 8-10:

"Ne engedj néki, és ne hallgass reá, ne nézz reá szánalommal, ne kíméld és ne rejtegesd őt; Hanem megölvén megöljed őt; a te kezed legyen először rajta az ő megölésére, azután pedig az egész népnek keze. Kövekkel kövezd meg őt, hogy meghaljon; mert azon igyekezett, hogy elfordítson téged az Úrtól, a te Istenedtől, aki kihozott téged Égyiptomnak földéből, a szolgaságnak házából;"

Ezekiel könyve 9, 5-7:

"És amazoknak mondá az én hallásomra: Menjetek át a városon ő utána, és vágjátok; ne kedvezzen a ti szemetek, és ne szánakozzatok: Vénet, ifjat, szűzet, gyermeket és asszonyokat öljetek meg mind egy lábig, de azokhoz a férfiakhoz, akiken a jegy van, ne közelítsetek, és az én templomomon kezdjétek el. Elkezdék azért a vén férfiakon, akik a ház előtt valának. És mondá nékik: Fertőztessétek meg a házat, és töltsétek meg a pitvarokat megölettekkel. Menjetek ki. És kimenének és öldöklének a városban."

Jeremiás könyve 48, 10:

"Átkozott, aki az Úrnak dolgát csalárdul cselekszi, és átkozott, aki fegyverét kiméli a vértől!"

Józsue könyve 6, 20-21:

"Kiálta azért a nép, mihelyt kürtölének a kürtökkel. Lőn ugyanis, amint meghallá a nép a kürtnek szavát, kiálta a nép nagy kiáltással, és leszakada a kőfal magától, és felméne a nép a városba, kiki az előtte való helyen, és bevevék a várost. És teljesen kipusztítának mindent, ami csak vala a városban, a férfitól az asszonyig, a gyermektől az öregig, sőt az ökörig, juhig és a szamárig, fegyver élivel."

Számok könyve 25, 4:

"És monda az Úr Mózesnek: Vedd elő e népnek minden főemberét, és akasztasd fel őket az Úrnak fényes nappal; hogy elforduljon az Úr haragjának gerjedezése Izráeltől."

Bírák könyve 18, 27:

"Ők pedig elvitték, amit Míka készíttetett, és a papot, aki nála volt, és Lais ellen mentek, a nyugodtan és biztonságban élő nép ellen, és leölték őket fegyvernek élivel, és a várost megégették tűzzel."

Mózes V. 2, 33-34:

"De az Úr, a mi Istenünk kezünkbe adá őt, és levertük őt és az ő fiait és minden ő népét. És elfoglaltuk minden ő városát abban az időben, és fegyverre hánytuk az egész várost: férfiakat, asszonyokat, és kisdedeket; nem hagytunk menekülni senkit."

Mózes IV. 31, 17-18:

"Most azért öljetek meg a kisdedek közül minden fineműt; és minden asszonyt is, aki férfit ismert azzal való hálás végett, megöljetek. Minden leánygyermeket pedig, akik nem háltak férfiúval, tartsatok életben magatoknak."

Hóseás 14, 1:

"Meglakol Samaria, mert dacolt az ő Istenével. Fegyver által hullanak el; csecsemőik földhöz veretnek, és terhes asszonyaik ketté vágatnak."

Zsoltárok 137, 9:

"Áldott legyen, aki megragadja és sziklához paskolja kisdedeidet!"

Mózes II. 32, 27:

"És szóla nékik: Ezt mondja az Úr, Izráel Istene: Kössön mindenitek kardot az oldalára, menjetek által és vissza a táboron, egyik kaputól a másik kapuig, és kiki ölje meg az ő attyafiát, barátját és rokonságát."

https://www.youtube.com/watch?v=Ia_QQA6IUuc

https://www.youtube.com/watch?v=sR79l5EjK4A

https://www.youtube.com/watch?v=080hUklttPw

https://www.youtube.com/watch?v=XTB4XgILYcU

A zsidó Ószövetségben sokkal több gyilkolásra buzdító szakasz van, mint a koránban.

Ezzel meg is dől az általad linkelt szennynek már az első mondata.

2015. júl. 24. 08:33
 20/21 anonim ***** válasza:

És az ilyen vallásokat egymásnak uszító propagandisták miatt tart még mindig itt a világ.

A sok bárgyú kretén meg komolyan beveszi ezeket az ugrasztó moslék írásokat, és tényleg csak a dzsihádfigyelő és hasonló szennyoldalakról tájékozódik.

2015. júl. 24. 08:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!