Szerintetek miért felesleges Mo-nak a hadserege?
Minden indokot meghallgatok.
Azok, akik hozzám hasonló véleményen vannak és szerintük nem felesleges, NE válaszoljanak. Csak azok írjanak, akik szerint felesleges.
3# Egy jó hadsereg tartást ad a nemzetnek, és elég nagy pszichológiai tényezője is van. Ha rajtam múlna én visszaállítanám a sorkatonaságot, az gerincet, fegyelmet verne az emberbe már fiatal korban, a gyerekek mozognának, edzenének. Én lány létemre minden évben járok nyáron katonai táborba és nagyon élvezem. :)
Elég nagy butaságnak tartom azzal a jelszóval leépíteni a hadsereget hogy majd úgyis a NATO szoknyája mögé bújhatunk.
Bocs kérdező, hozzád hasonló véleményen vagyok de muszáj válaszolnom a kedves #3-mas válaszolónak.
"vagy szállítás, ilyesmi. Fölösleges repülőket tartanunk, meg szárazföldi hadsereget"
És szerinted mivel szállítanak? Lóháton? Erre vannak a repülők. És egy helikoptert lehet használni pl. árvíz idején is, harckocsit meg mondjuk óriási hóban autók kimentésére. A katonákat is lehet küldeni homokzsákokat pakolni ha kiönt a Tisza. Ha nem lenne vadászgépünk mivel állítanál meg egy eltérített gépet? Tudom, már gépelnéd is egyből hogy hát de Magyarországot ilyen nem fenyeget, de az a helyzet hogy sose lehet tudni.
Utolsó?, ez nem feltétlen igaz. Az utolsó években volt ez a jellemző, pont emiatt oszlatták végleg fel.
Az apám idejében még edzés volt, igazi katonaság. Na jó, a cigire tényleg majdnem mindenki rászokott és a piálásra is volt idő, de a lényeg akkor is az, hogy edzettek.
3-as vagyok.
NATO tag országgal fegyveres konfliktusba egészen biztos hogy nem bonyolódhatnánk. Egy nagyon kis része vagyunk egy nagy egésznek, nincs önálló lépésünk.
Értelemszerűen szállítójárművekre gondoltam, amikor szállítást mondtam (példának! de biztos vagy egy csomó olyan része a katonaságnak, ami békeidőben is hasznos) amiben benne vannak a szállító repülők is, de harci repülő teljesen fölösleges.
Valaki írta hogy eltérített gépet mivel szednénk le. Hát ez se egy napi probléma, de olyan pici ország vagyunk, hogy egy akárhova telepített NATO légibázisról itt egy vadászgép perceken belül.
Ha ugyanazt a pénzt befizetnénk egy NATO közös kasszába, amit most a többezer semmittevő ezredes, meg hadnagy zsebébe landol, már előrébb lenne ez az egész katonásdi. Egy túlságosan drága játéknak tartom, ahhoz képest, ami külföldi szerepvállalást tesz az ország a közösségért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!