Léteznek-e irányított energia (részecske) fegyverek?
Nem a lézerre gondoltam az elég nyilvánvaló hogy van.
Én kézifegyverekre gondoltam. Esetleg valamiféle plazmafegyverre.
Gondolj arra, hogy egy elektronsugár a levegőben néhány deciméter távolságon elnyelődik, illetve szétszóródik. Egy nehezebb részecskékből álló sugár még hamarabb (pl. az alfasugarak néhány centimétert tudnak utazni levegőben). A részecskefegyvernek nincs értelme.
"Irányított energia" - elég pongyola kifejezés. Voltaképpen a fény pont ez. Szóval a kérdésre az a válasz, hogy egy lézerfegyver ilyen lenne.
"Politika/Hadsereg, hadvezetés"
ok végül is jó helyen van
én legelsőnek a Tudományokhoz tettem volna.. de lehet itt jobb helye van
Bocsi elírtam a Mig31-Foxhound radarja a nyuszigyilkos egy Ivan Rendall könyvben olvastam ha jól emlékszem. Találtam linket:
"Russian radar power is an interesting thing...people criticize the primitive nature of the Foxbat's FOXFIRE set, but it would be able to burn through any sort of jamming. However, Belenko defects, paranoia ensues, new radar for the MiG-25, the less powerful High Lark IV. It was a criminal offense to turn on the radar on the ground; FOXFIRE could kill a rabbit at like 50 yards or something. Read Belenko's book." Főként ezt a részt ajánlom figyelmetekbe. Ő is könyvre hivatkozik, másra mint én, tehát szerintem van valóság alapja.
Az utolsó előtti voltam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!