Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért emelik a Kalasnyikovokat...

Miért emelik a Kalasnyikovokat annyira piedesztálra a tűrőképességük miatt, amikor ez más fegyverekre ugyanúgy jellemző?

Figyelt kérdés
A legendák úgy szólnak, hogy a Kalasnyikovok a legjobb tűrőképességű gépkarabélyok, főleg a 7.62x39-es AK-47 / AKM / AK-63 változatok, pedig nem csak azok tudnak megbirkózni a vízzel, homokkal és sárral is, hanem a német HK modellek (G3, G36, M416, M417), az FN Fal-ok, az amerikai M14-esek és a hírhedt M16/M4 széria. Az első M16-osok, az A1-esek ilyen téren tényleg rosszul bírták a piszkot, de az A2-esnél kiküszöbölték ezt a hibát, és az onnan leszármazott A3, A4 ill. M4 gépkarabélyok is ugyanolyan teljes értékű, sőt jobb fegyverekké váltak, mint a Kalasnyikovok, csomó olyan videót lehet látni, amiben ezeket a modernizált M16-osokat és M4-eseket használják piszkosan.
2015. júl. 1. 19:54
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
58%
Hú te jó isten azért ezt fegyverműszerész tanulóként végig olvasni :D.......
2015. júl. 2. 14:15
 22/29 anonim ***** válasza:

'Hú te jó isten azért ezt fegyverműszerész tanulóként végig olvasni'

Akkor szeretnénk látni az észrevételeket, legalább összeszedünk valami okosságot.

2015. júl. 2. 15:25
 23/29 anonim ***** válasza:

"39%-os, vélhetően az AMD-n / AK-63-osan kívül más, nyugati gépkarabély nem volt a kezedben, akkor miért beszélsz ilyen magabiztosan, ráadásul személyeskedő, jól megmondó és lenéző stílusban ?"

Mondjuk tapasztalatból. Azt meg hogy mi vélhető, majd én eldöntöm.

2015. júl. 2. 19:22
 24/29 A kérdező kommentje:

Lennél kedves felsorolni, hogy milyen gépkarabélyokat próbáltál az AMD-n és AK-63-ason kívül ?

Én is lőttem Kalasnyikovokkal, kizárólag Kalasnyikovokkal, és az agyonsztárolt AMD és AK-63 azok, amikhez nyúlnék legutoljára, az AK-74 normális gépkarabély volt, egyértelműen modern kornak megfelelő gépkarabély, szívesen választanám, nemúgy mint az a két sokszorosan tuningolt ősöreg AK-t.

De mondon, hogy a Kalasnyikovon kívül ígéretesnek néz ki a G36, M416 és az M4-es.

2015. júl. 2. 19:35
 25/29 A kérdező kommentje:
Ezt az arrogáns, lenéző, jól megmondó hangnemet pedig befejezhetnéd.
2015. júl. 2. 19:37
 26/29 anonim ***** válasza:

Tele van a kategória 60-as nyugdíjasokkal, akik még egy emberöltővel ezelőtt voltak katonák, lőttek vagy 20-at egy AMD-vel vagy AK-val és azóta az az isten. Valóban ezek a fegyverek hihetetlenül strapabíróak, elterjedtek és olcsóak, de rohadtul eljárt felettük az idő. Azért egy reguláris hadseregben elvárható az, hogy a katona tisztán tartsa a fegyverét és ne az legyen az elsődleges szempont, hogy úgy is üzemeljen, hogy van benne fél kiló sár meg átment rajta 2 tank.

Ha más fegyverek több száz méterrel távolabbra lőnek pontosan, nagyobb átütőerővel, nagyobb tűzgyorsasággal, akkor én inkább választanám ezeket egy európai hadsereg számára. Egy afrikai unga-bunga törzs vagy egy harmadik világbeli nulla költségvetésű diktatúra számára ideális fegyver az AK család valamely tagja, de egy professzionális hadsereg használjon modern fegyvereket szerintem.

2015. júl. 5. 12:40
 27/29 anonim válasza:

Egyetértek a mondandód azon részével, hogy nemcsak az AK változatok a legjobbak stb...

Ahogy előttem írták, sokan semmi mást nemláttak , csak ezeket, ezért ez a legjobb...

Nade az, hogy M16 és M4 koszálló..hát nézz utána valami értelmes forráson, de ez egy horibilis baromság...a direkt gázelvezetés rednszer, alapból ,,koszgyár,, .

Anyagválasztás terén is azt leszámítva, hogy könnyű anyagokat használtak, semmi sem jó..nemhiába..HK416 bár külsejében megegyezik, belsőleg egy teljesen más fegyver...anyagok terén is...G36-al az a baj, hogy a cső vékony falvastagsága miatt hamar túlhevül...afganisztáni és észak-afrikai tapasztalatok..

FN FAL nekem is van..kítűnő, rettentő pontos..koszállóságban pedig csak a por nem tesz neki jót...tisztítás alig szükséges...lőportól még nem akadt meg nekem...

Jelenleg, ha választanom kéne, akkor HK416, AK74, valamint 2 extra cikk, de ez csak az imádnivaló és nem hagyományos mechanizmus miatt : AN94 és AEK971...

Lőttem civil M4 változattal...Norinco volt, ha jól emlékszem...sportfegyverként vinném, de harcba nem..

2015. júl. 18. 13:29
 28/29 anonim ***** válasza:

#27:

A Centurion Tactical CT-15PC és Colt LE6920 Magpul M4-es változatok szerkezeti felépítésre mennyiben különböznek a standard M16A2/A3/A4 és M4 gépkarabélyoktól ? Ugyanis az a két "civil" M4-es változat szintén jól bírják a vizet és homokot.

2015. júl. 20. 01:04
 29/29 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=AGwkHktkTxU

Colt M4-ről szerintem nagyjából ennyit.

2015. júl. 20. 09:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!