Miért emelik a Kalasnyikovokat annyira piedesztálra a tűrőképességük miatt, amikor ez más fegyverekre ugyanúgy jellemző?
'Hú te jó isten azért ezt fegyverműszerész tanulóként végig olvasni'
Akkor szeretnénk látni az észrevételeket, legalább összeszedünk valami okosságot.
"39%-os, vélhetően az AMD-n / AK-63-osan kívül más, nyugati gépkarabély nem volt a kezedben, akkor miért beszélsz ilyen magabiztosan, ráadásul személyeskedő, jól megmondó és lenéző stílusban ?"
Mondjuk tapasztalatból. Azt meg hogy mi vélhető, majd én eldöntöm.
Lennél kedves felsorolni, hogy milyen gépkarabélyokat próbáltál az AMD-n és AK-63-ason kívül ?
Én is lőttem Kalasnyikovokkal, kizárólag Kalasnyikovokkal, és az agyonsztárolt AMD és AK-63 azok, amikhez nyúlnék legutoljára, az AK-74 normális gépkarabély volt, egyértelműen modern kornak megfelelő gépkarabély, szívesen választanám, nemúgy mint az a két sokszorosan tuningolt ősöreg AK-t.
De mondon, hogy a Kalasnyikovon kívül ígéretesnek néz ki a G36, M416 és az M4-es.
Tele van a kategória 60-as nyugdíjasokkal, akik még egy emberöltővel ezelőtt voltak katonák, lőttek vagy 20-at egy AMD-vel vagy AK-val és azóta az az isten. Valóban ezek a fegyverek hihetetlenül strapabíróak, elterjedtek és olcsóak, de rohadtul eljárt felettük az idő. Azért egy reguláris hadseregben elvárható az, hogy a katona tisztán tartsa a fegyverét és ne az legyen az elsődleges szempont, hogy úgy is üzemeljen, hogy van benne fél kiló sár meg átment rajta 2 tank.
Ha más fegyverek több száz méterrel távolabbra lőnek pontosan, nagyobb átütőerővel, nagyobb tűzgyorsasággal, akkor én inkább választanám ezeket egy európai hadsereg számára. Egy afrikai unga-bunga törzs vagy egy harmadik világbeli nulla költségvetésű diktatúra számára ideális fegyver az AK család valamely tagja, de egy professzionális hadsereg használjon modern fegyvereket szerintem.
Egyetértek a mondandód azon részével, hogy nemcsak az AK változatok a legjobbak stb...
Ahogy előttem írták, sokan semmi mást nemláttak , csak ezeket, ezért ez a legjobb...
Nade az, hogy M16 és M4 koszálló..hát nézz utána valami értelmes forráson, de ez egy horibilis baromság...a direkt gázelvezetés rednszer, alapból ,,koszgyár,, .
Anyagválasztás terén is azt leszámítva, hogy könnyű anyagokat használtak, semmi sem jó..nemhiába..HK416 bár külsejében megegyezik, belsőleg egy teljesen más fegyver...anyagok terén is...G36-al az a baj, hogy a cső vékony falvastagsága miatt hamar túlhevül...afganisztáni és észak-afrikai tapasztalatok..
FN FAL nekem is van..kítűnő, rettentő pontos..koszállóságban pedig csak a por nem tesz neki jót...tisztítás alig szükséges...lőportól még nem akadt meg nekem...
Jelenleg, ha választanom kéne, akkor HK416, AK74, valamint 2 extra cikk, de ez csak az imádnivaló és nem hagyományos mechanizmus miatt : AN94 és AEK971...
Lőttem civil M4 változattal...Norinco volt, ha jól emlékszem...sportfegyverként vinném, de harcba nem..
#27:
A Centurion Tactical CT-15PC és Colt LE6920 Magpul M4-es változatok szerkezeti felépítésre mennyiben különböznek a standard M16A2/A3/A4 és M4 gépkarabélyoktól ? Ugyanis az a két "civil" M4-es változat szintén jól bírják a vizet és homokot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!