Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha be szeretnék vonulni a...

Ha be szeretnék vonulni a honvédelembe?

Figyelt kérdés

Tehát munkatársam fia hivatásos katon,és mesélte,hogy elég jó sora van.Komolyan elgondolkodtam rajta,hogy megpróbálnám.

Utánna olvasgattam és nézelödtem a toborzó iropdák közt,és,ha én a pesti toborzó irodába mennék jelentkezni akkor oda kerülnék majd?Úgy éártem,hogy ott kapnék szállást?vagy egyáltalán én döntöm el hova kerülök,vagy csakl kiraknak vmelyik országrészbe?

Meg ugyebár szállást adnának...

Egyébként akinek van köze ehhez leírhatná részletesen hogy,smint működik ez.

Köszönöm a válaszokat!!!!

2015. jún. 15. 18:43
 1/6 A kérdező kommentje:
Bocsánat a helyesírási hibákért!!
2015. jún. 15. 18:47
 2/6 anonim ***** válasza:

Honvédelembe nem tudsz vonulni, csak a Honvédségbe. Helyesírásod meg pocsék igen.

Ha bemész elmondanak mindent, a korodtól is függ hogy felvesznek-e. Lehet csak tartalékos lehetsz már. (Ha a munkatársad fia ott van akkor nem vagy fiatal.)

Az meg más hogy a munkatársad fia hivatásos, te szerződéses akarsz lenni! Az meg nem egy leányálom. Még ha felvesznek is először alkalmassági, aztán kiképzés és a többi...

2015. jún. 15. 18:58
 3/6 A kérdező kommentje:

Én 22 vagyok,de a munkatársam idős...lényegtelen.

és hogy lehetnék hivatásos?

Tisztában vagyok vele,hogy az első fél év/év nehéz,de mmegpróbálnám,csak mielött bele kezdenék nem árt tisztában lenni a dolgokkal.

Köszi a válaszod!!

2015. jún. 15. 19:07
 4/6 A kérdező kommentje:
és mi a külömbség a szerződéses és hivatásos katona között?
2015. jún. 15. 19:08
 5/6 anonim ***** válasza:
Hogy értsd: Szerződéses aki közkatona és rohan a fegyverrel (most csak egy példa volt.) A hivatásos az meg tiszt aki katonai iskolát végzett.
2015. jún. 15. 19:12
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerződéses: előre meghatározott időre írja alá a szerződést, amit annak lejárta után meghosszabbíthat ha kap rá lehetőséget, vagy otthagyhatja a rendszert.

Hivatásos: Nincs előre meghatározott idejű szerződése, addig van a rendszerben, ameddig nyugdíjba nem mehet/meg nem unja/nem kap jobb lehetőséget. Ők az Altiszti Akadémia és az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző karáról kikerülő altisztek és tisztek (nálunk van hallgatói szerződés, a tanult évek dupláját le kell szolgálniuk).

2015. jún. 15. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!