Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért mondják sokan, hogy...

Miért mondják sokan, hogy Oroszország lazán leverné a NATO-t?

Figyelt kérdés

Most vegyük úgy, hogy csak az euróapai NATO országokat vesszük, szóval USA, Kanada stb most nincs!

Oroszország: 143 millió lakos

Európa: 742,5 millió lakos

Oroszország hadereje: 1,1 millió fő + 20 millió mozgósítható lakosság. A lakosságot nem nagyon vetnék be inváziónál, mivel akkor nem tudnák ellátni a frontot.

Európai Nato országok hadereje: 3 millió fő + 98 millió fő mozgósítható lakosság

Oroszország 4850 milliárd forintot költ évente a hadseregre

Az eu nato tagországai: 58700 milliárd forintot költ évente a hadseregre

Ruszkiknak van atomfegyverük

Az angoloknak és a franciáknak is van atomfegyverük

Egyszóval szerintem a NATO lényegesen erősebb!

2015. jún. 15. 16:29
1 2 3 4 5 6
 11/51 A kérdező kommentje:

Kérdésem leírásában szerepel a "szerintem" szó, vagyis ez csak az én véleményem, hogy a NATO erősebb + nemhiába tettem fel a kérdést, ezekből következik, hogy nem értek ehez, csak laikusként érdekel.

Ezek a számok meg onnan vannak, hogy a NATO tagországok hadseregeit + oroszországot megnéztem wikipédián és ott ezt írták. Tudom, hogy nem kell mindent elhinni, emiatt is kérdeztem

2015. jún. 15. 17:36
 12/51 anonim ***** válasza:
A FÁK államoknál egy takonnyal ragasztott papírcsónak is összetartóbb, nem sietne egyik sem segíteni, sőt röhögve néznék, hogyan verik szét az oroszokat.
2015. jún. 15. 17:49
 13/51 anonim ***** válasza:
91%

Oke akkor vegyuk a FAK allamokat szovetsegesnek. Kb osszegyulne 500 ezer kazah, uzbeg birkapasztor es kiabalnanak a NATO bombazoknak hogy "gyere le te szemet!"

Ezzel szemben jonnenek az eropai NATO szovetsegesei is:Japan, USA, Kanada, Torokorszag. Na dontsd el hol vannak erosebb szovetsegesek.

Amugy irta itt valaki a cari katonakat, hat ocsem te nem tudod mit beszelsz. Az elso vilaghaboruban szazezer szamra (!) dezertaltak az orosz katonak... Gyuloltek a carokat meg a nemesi szarmazasu katona tiszteket is.

Osszefoglalva az orosz hadero harcedzettebb es talan utokepesebb is, sot valoszinuleg kezdetben sikereket is aratnanak, de hosszu tavon kijonne a letszambeli hiany es gazdasagi gyengeseg, pont ahogy a nemeteknel is kijott 70 eve.

Irta meg valaki hogy a ruszkiknak tobb atombombaja van. Ez nem igaz, sokkal tobb van a NATO-nak, de igazabol mindegy kinek mennyi van, mert havegy benzinnel teli kadban alltok, mindegy hogy neked 20 gyufad van a masiknak meg 4 mindketten meghaltok...

2015. jún. 15. 18:05
 14/51 anonim ***** válasza:
60%
Mert az agyukat teljesen kimosták a Putyin-nyalonc oldalak.
2015. jún. 15. 20:38
 15/51 anonim ***** válasza:
4%
Ha annyival erősebb lenne a NATO, már rég lerohanták volna Oroszországot.
2015. jún. 15. 21:05
 16/51 anonim ***** válasza:
27%
Éljen Oroszország!
2015. jún. 15. 21:17
 17/51 szántóvető ***** válasza:
8%
Éljen Lenin.
2015. jún. 15. 21:44
 18/51 anonim ***** válasza:
0%
Nekem nagyapamat oroszok lottek le 56 ba, de mivel szeretem a hazamat es Vona aztat mondta nyalni kell a ruszkiknak, hat nyalok nekik jo melyen, eljenek a ruszkik! Vissza karpataljat! MindhalAllig csak a jobbik!
2015. jún. 15. 21:55
 19/51 anonim ***** válasza:
39%

És ne felejtsd el kérdező, hogy az oroszok sosem voltak gazdagok. Egy háború kimenetele korántsem attól függ mennyit költesz fegyverekre és milyen modern a hadsereged. Legjobb példa erre a Német-Szovjet háború 1941-1945.

És azt se felejtsd el kérdező, hogy az USA-t leszámítva minden NATO tagállam hadereiből komplett fegyvernemek hiányoznak. Akik többet költenek a hadseregükre azoknál, csak egy kettő ilyen fegyvernem nem létezik, akik kevesebbet, mint például mi, azoknál elég sok.

Megnézném ugyanakkor, hogy a Görög elmegy háborúzni az oroszokkal, azok csak ülnek az akropolisz alatt, zabálják a feta sajtot és mit se törődnek mások dolgaival. Belgiumnak a háború előtt talán el kellene döntenie, hogy most akkor ők egy nemzet-e vagy sem. Hollandok szívesebben költenek gátra mint az oroszok elleni háborúra, ahol a holland hadsereg valószínűleg napok alatt teljesen kivérezne, ahogy kivérezne a francia, a brit, a lengyel, a magyar meg a többi is. Minden hadsereg kivérzett eddig ami Oroszországban akart vitézkedni. Kérdezzétek csak meg Adolfot vagy Bonapartét, vagy néhány Svéd királyt vagy bárkit aki eddig ott powerkedett.

Majd a görög meg az olasz elmegy háborúzni az oroszokkal. Haha. Az európai NATO az első puskalövésnél széthullana. AZ Európai Unióval egyetemben. Mert főleg a Berlintől keletre lévő államok nem fognak az oroszok ellen vonulni. Még akkor se tennék, ha az oroszok kezében nem lenne 10 000 atomrobbanófej. Az hogy mennyi a mozgósítható lakosság meg ki mennyit költ tankra, azt igazából a hajadra kenheted, mert az oroszok raktárai mindig csurig vannak fegyverekkel, csak te nem tudsz róla. Majd ha eljön az idő előveszik. És akkor olyan háborút kapsz, hogy azt kívánod bárcsak meg se születtél volna.

2015. jún. 15. 22:47
 20/51 anonim ***** válasza:
24%

Ja és a 13-as gazdasági gyengeségről csak annyit, hogy a Bolygó nyersanyagokban leggazdagabb országáról beszélünk. Ott kormányukázra egy pillanat alatt olyan háborús tervgazdaságot rittyentenek neked. Én láttam. Az emeletes harckocsigyárat. Ahol békeidőben traktorokat meg mezőgazdasági járműveket gyártanak. Ha kitör a háború, kb 4 óra amíg azt a gyáregységet kitolják egy másik épületbe és a mennyezetről meg leeresztik a harckocsigyárat. A konzervgyár is pár óra alatt átáll tüzérségi lőszer gyártására és lehetne sorolni. A NATO erők veszteségei pedig jóval meghaladnák az oroszokét, ha behatolnának az oroszok földjére. Oroszország meg amúgy sem fogja megtámadni a NATO-t. Valószínűbb hogy fordítva lesz.

Beszéljünk még az angolok atomfegyveriről. A hidegháború végén ők a nukleáris triádjukat leépítették, bár máig azt mondják megvan nekik, de amikor volt a skót népszavazás ott aggodalmaskodtak hogy az atomfegyvereiknek új hely kell, mert az atomfegyvereik tengeralattjárókról indíthatóak, sem silós, sem repülőgépes atomfegyvereik nincsenek. Az oroszok pedig tengeralattjáró elhárításban, meg úgy általában repülőgépes-haditengerészeti hadviselésben mindenkinél jobbak.

A másik. A pénz, meg hogy 58700 milliárd forintot költenek fegyverekre az nem menti meg a katonáikat a mínusz ötven fokos fagytól meg a több méteres hótól, meg a több ezer kilométeres távoktól. Ahogy az Abrams harckocsit sem menti meg a KORNET rakétától, az F-35-ösöt sem védi meg az R-77-esetőlm az A-10-est sem védi meg a Pantsirtól, a Tortól meg a többitől. A háborúhoz valóban sok pénz kell, de a második vh alatt Oroszország dimenziókkal csóróbb volt mint manapság. És mégis megnyerték.

2015. jún. 15. 22:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!