Te harcolnál-e egy olyan hazáért, ahol alacsonyabb rendűnek számítanál?
Lenne egy olyan tulajdonságod, amiről nem te tehetsz (bőrszín, fogyatékosság). Nem ártasz vele senkinek, mégis bántanak miatta. Hiába tanulnál, hiába dolgoznál, az előkelőbb helyzetben lévőek csak kihasználnának. Az iskolában megbélyegeznének, kiközösítenének, vagy csicskáztatnak, vagy vernek.
Ha el is tudsz helyezkedni, jóval kevesebbet kapnál, mint egy ugyanolyan minőségű és mennyiségű munkát végző kollégád.
Nem lennének barátaid, mindenki kerülne téged, vagy bűncselekményt követnének el ellened, mégis téged ítélnének el hamis vádért.
Kitör a háború. Te is behívót kapsz. Te mit tennél? Bevonulnál, hogy kötelességed teljesítsd, esetleg így akár érdemeket is szereznél, vagy azt tennéd, mint Muhammad Ali: "ez nem az én háborúm!" alapon megtagadod a szolgálatot.
Még egy kis adalék: az ellenség országában/országaiban a te tulajdonságoddal rendelkező embereket elfogadják, talán még tisztelik is.
Ez csak egy elképzelt szituáció, te döntesz. Döntésedet (ha lehet) indokold is meg.
Akkor átállnék az ellenséghez.
De már inkább a háború előtt odaköltöznék.
Természetesen, a hazám az a hazám.
" az ellenség országában/országaiban a te tulajdonságoddal rendelkező embereket elfogadják, talán még tisztelik is. "
Ők akkor is az ellenség akit irtani kell. Mit szóltál volna, ha vietnámi háborúban a négerek átállnak vietnámhoz?
Ahol alacsonyabb rendűnek számítok, az nem a hazám.
Pláne, ha a szomszéd országban tisztelnek is engem.
Akkor a szomszéd ország a hazám.
Én magyar vagyok, és a saját hazámban huszadrangúnak számítok, ellenben mindenféle-fajta kisebbség fontosabbnak számít a hatalomnak.
Ezt nap, mint nap éreztetik is velem/velünk.
Így lesz a magyar hazátlan a saját hazájában.
"Szerte nézett s nem lelé honját a hazában" (Kölcsey)
Nem tudom milyen kisebbséghez tartozni-szerencsére,mert rosszul viselném.
Nem! Ez a válaszom. Ha eddig másodrendű voltam akkor első körben kapjanak csak a többségiek behívót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!