Mi értelme volt ennek a kéttörzsű repülőgépeknek?
Figyelt kérdés
Ezen kívül még a He 111Z-t ismerem, mint másik kéttörzsű, de ennek a leírás alapján volt valami értelme is:
Viszont nem értem mire volt jó "összekötni" két vadászgépet.
2015. máj. 31. 01:20
1/5 anonim válasza:
Azaz:
- több puska
- a két gépben a pilóták felváltva aludhattak az extrém-hosszú bevetések alkalmával amire a gépet tervezték
2/5 LazyJones válasza:
Na meg sokkkkkkkal több betölthető üzemanyag is! Vagy esetleg fedélzeti radar, vagy bármi más, viszonylag nagyobb méretű dolog.
3/5 A kérdező kommentje:
De azért gondolom ez inkább a költséghatékonyság miatt volt. Drágább lett volna tervezni egy teljesen új gépet, mint ez a megkerülő megoldás. Nem értek hozzá, de ez nem tűnik valami mozgékonynak, az meg azért egy vadásznál eléggé fontos.
2015. máj. 31. 21:56
4/5 LazyJones válasza:
Sebességben egy ilyen gép gyorsabb lehetett (dupla motorerő, némileg kevesebb anyagfelhasználas mellett), és ha belegondolsz, a lightning is hasonló felépítésű volt, csak a pilótafülkét tették középre. Ami pedig fontos volt még, főleg háborús viszonyok közt:gyártástechnológia. Az alapgépek gyártósora működött, kevés új alkatrész volt, a karbantartó személyzet hamarabb megtanulta az eltéréseket, mintha teljesen új típusra kellett volna átképezni őket.
5/5 A kérdező kommentje:
Ja hát igen, egyenes vonalban lehetett gyorsabb, de én a mozgékonyság alatt főleg a manőverezőképességet értettem.
2015. jún. 17. 20:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!