Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Közeleg a háború? Kína vagy...

Közeleg a háború? Kína vagy USA hadereje, potenciálja a nagyobb?

Figyelt kérdés

Először is nem nagyon értek ezekhez, de nagyon érdekelne mi zajlik a világban.

(13 éves vagyok)

Emlékeztek még arra, hogy 100 éve hogy tört ki a háború? Most is ugyan úgy fog. Orosz-ukrán konfliktus csak 1 icipici dolog... AZ amcsik meg nagyon fegyverkeznek, pont mint 70 éve német ország.

Az egyesült államokban igaz hogy dupla annyi a GDP, de ott a fizetések is 10x nagyobbak, ebből én arra gondoltam, hogy ha így nézem, számolgatom, akkor kínának van nagyobb potenciálja.

2015. ápr. 13. 21:44
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
34%

Azért a két ország fejlesztési stratégiájában is van ekkora eltérés. A vicc is úgy szól, hogy az amerikaiak kifejlesztettek egy tollat, ami az űrben is működik, az oroszok meg vittek fel ceruzát.

Akár valóság, akár vicc, azért jól szemlélteti a két ország nézőpontját és hozzáállását a fejlesztés kérdéséhez.

Az amerikaiak mindig is a nagy tűzerőre helyezték a hangsúlyt. A lényeg, hogy rombolni azt marhára tudnak. Viszont a nagy tűzerő mellett elhanyagolnak kb. mindent. Ennek okán például a járműveiket is jól meg lehet figyelni. Fejleszt egyet a sivatagba, egyet a gyepüre, egyet a hegyekbe, egyet a vizekre, és egyet a hóba.

Ezzel szemben az oroszok meg csináltak egy olyat, ami mindenhol elrohangál. Igaz a tűzerő hátrányára.

Persze a fejlesztést nyilván az alkalmazott és előre kidolgozott stratégia fogja meghatározni. Ha egy stratégia lényege a villámháború, a gyors előrenyomulás, akkor oda romboló erő kell, amely összeroppantja az ellenség védelmét. Ellenben, ha a taktika a kivárás, és a gerilla harcászat, akkor nyilván oda egy könnyen, jól mozgó, bármilyen terepen azonnal bevethető eszközökre van szükség.

---

A világháborúban is híresek voltak az orosz fegyverek, amelyek a legnagyobb hidegben, a sivatag homokjában, és az esőben is kiválóan működtek. Ezzel szemben a német vagy amcsi fegyverek azért a mediterrán éghajlaton kívül nem sok helyen volt alkalmas. Bár tény, hogy önmagukban kiváló és precíz fegyverek.

És ugye itt jön az, amiről beszélek. Az alkalmazhatóság. Eléggé gáz, ha egy katonának 7-8 fajta fegyvert kell ismernie kívül belül, hogyha éghajlatot vagy harci színtért váltunk, akkor fegyvert is tudjunk váltani.

---

Ha már fejlesztés. Azért ismeretes a magyar fejlesztésű gepárd típusú mesterlövész romboló puska. Páncélos harci járművek ellen találták ki. Három kilóméteren belül bármilyen harci járművet képes megállítani és harcképtelenné tenni. Természetesen a NATO megtiltotta a fegyver gyártását és eladását.

Mindenesetre tudni kell, hogy a háborút nem a technológia vagy a túlerő dönt el sosem, hanem az ész és a rátermett katonai vezetők.

---

Anonymus

2015. ápr. 14. 15:02
 22/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek az értelmes válaszokat!

Kivéve azokat, akik nem segíteni akartak, csak a korom, tudatlanságom miatt provokálni..

Nem értem hogyan érthetem meg, ha nem kérdezhetem meg senkitől sem, mert csak provokálni tud... Ez az értelmi szintet mutatja..

2015. ápr. 14. 17:31
 23/29 anonim ***** válasza:
Ha az oroszok gyengék , elavultak , akkor az USA miért tartja mindig meg tőlük azt a bizonyos két lépés távolságot ?
2015. ápr. 14. 20:14
 24/29 anonim ***** válasza:

Mert a világon van max 6-7 ország akinek van atomja.

És ebben benne van Oroszország is.

2015. ápr. 14. 20:38
 25/29 anonim ***** válasza:
Kínát senki sem fogja "bántani", mert gazdaságilag nagyon erős (mondhatni minden Kínában készül :D)
2015. ápr. 14. 20:41
 26/29 anonim ***** válasza:
21 Jah azért gyártják a románok licenc alapján, mert a NATO megtiltotta..
2015. ápr. 14. 21:37
 27/29 anonim ***** válasza:

#26, faterom volt katona (Zászlós), és hidd el értette a dolgát.

Az meg, hogy Magyarországnak megtiltanak valamit nem feltétlenül vonatkozik ugye más országokra. Az USA-nak is van belőle 5.000 darab :)

Egyébként nyilván azért a magyar hadseregnek is voltak fejlesztései, azóta vannak már jobb puskák is a gepárdnál, szóval nem kell izgulni :)

Én csak példának írtam, hogy nem biztos, hogy az nyer, aki nagy erővel rendelkezik. A magyar hadvezetés mindig is a "többet ésszel, mint erővel" taktika híve volt... Már ha magyarok vezették a magyar hadat :)

2015. ápr. 15. 00:45
 28/29 anonim ***** válasza:

"Először is nem nagyon értek ezekhez, de nagyon érdekelne mi zajlik a világban."

Ott van a jobb felső sarokban a kis piros X.

2015. ápr. 15. 15:49
 29/29 A kérdező kommentje:
28# Kedves IQfighter barátom, hogyan tudhatom meg ezeket, ha nem kérdezhetek meg senki?
2015. ápr. 15. 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!