Közeleg a háború? Kína vagy USA hadereje, potenciálja a nagyobb?
Először is nem nagyon értek ezekhez, de nagyon érdekelne mi zajlik a világban.
(13 éves vagyok)
Emlékeztek még arra, hogy 100 éve hogy tört ki a háború? Most is ugyan úgy fog. Orosz-ukrán konfliktus csak 1 icipici dolog... AZ amcsik meg nagyon fegyverkeznek, pont mint 70 éve német ország.
Az egyesült államokban igaz hogy dupla annyi a GDP, de ott a fizetések is 10x nagyobbak, ebből én arra gondoltam, hogy ha így nézem, számolgatom, akkor kínának van nagyobb potenciálja.
"Az amcsik meg nagyon fegyverkeznek..."
Lol, pont ma volt az újságban, hogy 2014-ben 6,8%-kal csökkentek az amerikai hadi kiadások.
Attól hogy Kínának van 2000000 fölötti katonája attól még nem lesz erősebb.
Csak egy példa:
Usa Legalább 10 repülőgép-hordozó
Kína 1 az is csak prototipus.
És a modern harcászatban mindegy mennyi embered van.
(Lásd:Öböl Háború)
És azért az is segíti az USA-t hogy a top 10 ből kb 7 ország neki segítene.
Oroszország meg egy nagy nulla.
Van sok elavult technológia.
Ha jól tudom az Öböl-Háborúban egy Abramsot se lőtt ki az akkor oroszok legfelettebb tankaj a :T-72.
És még a ruszkiknak most is az a fő tankjuk.
14-es
Attól még mindig ráköltenek 450-500 milliót. :D
Az oroszok meg 770 milliárdot hét év alatt.:)
"Az oroszok meg 770 milliárdot hét év alatt.:) "
Az amerikaiknak meg 550 milliárdot 1 év alatt. Tetszik, nem tetszik kilométerekre van a többi ellenfél az amerikaiaktól.
Ráadásul úgy hogy az amerikaiak, nem ma kezdtek a fegyverekre költeni. Hanem 70 éve, és folyamatosan.
A szokásos propagandakörök is megvoltak a Kínaikkal kapcsolatban. Meg hogy ki-kinek tartozik. Az persze egyik sem írta le, hogy ki gyártat kínában? Ok hogy Made in China, de ennyi erővel, mondhatnánk hogy az Audi is "magyar" a tőkéjével, meg mindenével együtt.
Persze egy háború mindenkit megvisel, csak az a kérdés kit jobban? A kínaikat akik most vannak felfutóban nyugati cégek tőkéjéből, vagy a a Nyugatot, akik majd eddigi 100 millió autó helyett, meg milliárd hűtőgépből majd csak 50 millió darabot fognak gyártani.
A németekről nem is beszélek, keresztben lenyeli az orosz "gazdaságot"
A második vh-s nagy orosz medvézés is megvolt, kölcsönbérleti szerződés megvolt?, a napi több tízezer tonna hadianyag szállítmányával együtt? Ha nem lett volna, akkor ma Moszkván Német zászló lobogna. Ennyit erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!