Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Közeleg a háború? Kína vagy...

Közeleg a háború? Kína vagy USA hadereje, potenciálja a nagyobb?

Figyelt kérdés

Először is nem nagyon értek ezekhez, de nagyon érdekelne mi zajlik a világban.

(13 éves vagyok)

Emlékeztek még arra, hogy 100 éve hogy tört ki a háború? Most is ugyan úgy fog. Orosz-ukrán konfliktus csak 1 icipici dolog... AZ amcsik meg nagyon fegyverkeznek, pont mint 70 éve német ország.

Az egyesült államokban igaz hogy dupla annyi a GDP, de ott a fizetések is 10x nagyobbak, ebből én arra gondoltam, hogy ha így nézem, számolgatom, akkor kínának van nagyobb potenciálja.

2015. ápr. 13. 21:44
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Nem érdemes ezen vitatkozni a nukleáris fegyverek miatt. Emlékezzünk, hogy a hidegháborúnak mi lett a vége és miért. Cafatokra lövik a földet, de akkor meg már nem teljesen mindegy, hogy ki nyer?
2015. ápr. 14. 05:08
 12/29 anonim ***** válasza:
Szerintem menjél vissza még egy kicsit legózni. Nagyon nem megy neked még a felnőtti gondolkodás.
2015. ápr. 14. 06:28
 13/29 anonim válasza:
Legfeljebb "gazdasági háború" lesz...
2015. ápr. 14. 06:49
 14/29 anonim ***** válasza:

"Az amcsik meg nagyon fegyverkeznek..."

Lol, pont ma volt az újságban, hogy 2014-ben 6,8%-kal csökkentek az amerikai hadi kiadások.

2015. ápr. 14. 08:43
 15/29 anonim ***** válasza:

Attól hogy Kínának van 2000000 fölötti katonája attól még nem lesz erősebb.

Csak egy példa:

Usa Legalább 10 repülőgép-hordozó

Kína 1 az is csak prototipus.

És a modern harcászatban mindegy mennyi embered van.

(Lásd:Öböl Háború)

És azért az is segíti az USA-t hogy a top 10 ből kb 7 ország neki segítene.

Oroszország meg egy nagy nulla.

Van sok elavult technológia.

Ha jól tudom az Öböl-Háborúban egy Abramsot se lőtt ki az akkor oroszok legfelettebb tankaj a :T-72.

És még a ruszkiknak most is az a fő tankjuk.

2015. ápr. 14. 08:52
 16/29 anonim ***** válasza:

14-es

Attól még mindig ráköltenek 450-500 milliót. :D

2015. ápr. 14. 09:01
 17/29 anonim ***** válasza:

Az oroszok meg 770 milliárdot hét év alatt.:)

[link]

2015. ápr. 14. 09:53
 18/29 anonim ***** válasza:
Én más véleményen vagyok mint a többség. Először is biztos lesz még világháború csak mikor az a kérdés. Az ember amíg él lesz háború. Ez az ember természete. Már gyerekkorban is felépít agyerek egy homok várat és ha kész széttapossa hogy lássa a pusztulását. A háborúról pedig: Szerintem nem az oroszok a hibások a jelenlegi hidegháború közeli helyzet miatt hanem az usa. Az oroszok szeretnék visszanyerni a hatalmukat anélkül hogy bárkinek bármi baja lenne de az usa nem hagyja. Usa akar lenni az egyedüli hatalom. Épp ezért még mielőtt bármit is tettek volna az oroazok az usa Oroszország köré mindenféle katonai bázisokat és tamaszpontokat hozott letre. Itt Magyarországon is rengeteg magyar-amerikai hadgyakorlat van. Az usszintenén batorította Ukrajnát hogy csatlakozzon az EUhoz mer az EU amerika szovetségese tulajdonképpen. Ha csatlakozik Ukrajna akkor ujabb katonai bazist lehetne létrehozni és ez alkalommmal még közelebb moszkvához. Ezzel végképp sakk mattot adtak volna az orosz hatalmi torekvésnek. Ezt az oroszok úgy próbálták (egyenlore sikeresen) megallitani hogy Ukrajnában polgárháborút teremtettek és a lazadokat támogatják mert minél jobban leamortizálják ukrajnat annál jobban elhalasztják az eu-s csatlakozását. Azonban az oroszok tudják hogy ezt nem tarthatják fel sokáig mert a szankciók tonkretenek az országot és most szovetsegeseket keres. Ezért van az hogy Orbán Viktorral akar gáz megállapodásokat és ezért akar találkozni a koreai diktátorral Kim jong akarkivel.
2015. ápr. 14. 12:13
 19/29 anonim ***** válasza:
Elnézést az előbbi sok helyesírási hibáért. Telefonon írtam és csak akkor olvastam át amikor már elküldtem
2015. ápr. 14. 12:16
 20/29 anonim ***** válasza:

"Az oroszok meg 770 milliárdot hét év alatt.:) "

Az amerikaiknak meg 550 milliárdot 1 év alatt. Tetszik, nem tetszik kilométerekre van a többi ellenfél az amerikaiaktól.

Ráadásul úgy hogy az amerikaiak, nem ma kezdtek a fegyverekre költeni. Hanem 70 éve, és folyamatosan.

A szokásos propagandakörök is megvoltak a Kínaikkal kapcsolatban. Meg hogy ki-kinek tartozik. Az persze egyik sem írta le, hogy ki gyártat kínában? Ok hogy Made in China, de ennyi erővel, mondhatnánk hogy az Audi is "magyar" a tőkéjével, meg mindenével együtt.

Persze egy háború mindenkit megvisel, csak az a kérdés kit jobban? A kínaikat akik most vannak felfutóban nyugati cégek tőkéjéből, vagy a a Nyugatot, akik majd eddigi 100 millió autó helyett, meg milliárd hűtőgépből majd csak 50 millió darabot fognak gyártani.

A németekről nem is beszélek, keresztben lenyeli az orosz "gazdaságot"

A második vh-s nagy orosz medvézés is megvolt, kölcsönbérleti szerződés megvolt?, a napi több tízezer tonna hadianyag szállítmányával együtt? Ha nem lett volna, akkor ma Moszkván Német zászló lobogna. Ennyit erről.

2015. ápr. 14. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!