Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi alapján határozzák meg a...

Mi alapján határozzák meg a rendfokozatokat?

Figyelt kérdés

Egy érettségivel és egy szakmával (2 éves technikus képesítés) én is közkatonaként kezdeném a katonai pályafutásomat,vagy már magasabb,esetleg szakaszvezetői fokozatot kapnék?Hány évnek kell eltelnie az új rendfokozatok között?

(Tudom,hogy az altiszti/zászlós illetve a tiszti rendfokozat felsőoktatáshoz kötött)

2015. ápr. 9. 22:41
 1/8 BlackSword ***** válasza:

Ha jól emlékszem akkor az alapkiképzésen mindenki "kopasz"... A későbbiekben pedig a végzettség számít... De nem mindegy milyen...

Maga az előléptetés pedig csak adható, de nem autómatikus... Ahhoz le kell tenni az asztalra dolgokat (nem az üres sörösüveget), és vizonyítani kell a rátermettséget... Aztán a parancsnokod felterjeszthet előléptetésre, amit kivizsgálnak és vagy megadják vagy nem... olyan 3-5 évente terjeszthetnek fel...

2015. ápr. 10. 05:44
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha a szakmád miatt vesznek fel, akkor már eleve olyan beosztásba kerülsz, ami a szakmához kötött, és ilyenkor a rendfokozat a beosztástól fog függeni. Ha pedig csak simán mint lövész képeznek ki (és a szakmád egyáltalán nem számított akkor, amikor felvettek), akkor közkatona leszel, ahogy írtad.
2015. ápr. 10. 11:23
 3/8 anonim ***** válasza:

Igy van.

PL egy C&C gépkezelői teknikus végzettség semmit nem ér, ezért ha felvesznek közkatona leszel.

Ha viszont mondjuk valamilyen gazdász OKJ-t végzel el, akkor beoszthatnak a pénzügyre altisztként.

Általában egyébként:

Főiskolai vagy egyetemi hasznositható végzettség: Hadnagy

OKJ: Altiszt

ÁLTALÁBAN! Ez 70%-ban egyébként nem hasznosítható, mivel az NKE-HHK-n már minden szakirányra képeznek ami szükséges embereket. (kivéve persze Orvos pl.)

Az egyik altiszt a ludovikán pl. TF-en végzett és csak altiszt lett anno, szóval vannak kivételek.

2015. ápr. 10. 13:40
 4/8 A kérdező kommentje:

Értem,köszi a válaszokat!

Esetleg egy ápoló végzettséggel(meg esetleges tapasztalattal) van esély a magasabb rendfokozatra?

Most szeptemberben szeretném elkezdeni a (mentő)ápolói képzést,mint második szakma,és úgy bekerülni a honvédségbe,mint EÜ-s.

2015. ápr. 10. 14:10
 5/8 anonim ***** válasza:
Medicnek nagyon jól jön, a harcoló alakulatoknál is. A lövészdandárok nincsenek feltöltve, jó eséllyel be tudsz jutni és szerintem a magasabb beosztás sem kizárt, ha nem is azonnal.
2015. ápr. 10. 20:59
 6/8 anonim ***** válasza:

a Honvédségben levő EÜ-s teljesen más mint a mentőtiszt.

Szóval ahhoz más képzés kell.

(FR, CLS stb.)

Viszont simán felvesznek, és lehet rendfokozatot is kapsz, de elképzelhető hogy csak közalkalmazottként kerülsz mondjuk a HK-ba, vagy kecskemétre a repülőkórházba. Kérdezz utána a toborzóirodában

2015. ápr. 11. 11:53
 7/8 anonim ***** válasza:

Csak elméletileg érdekel a dolog de:

Vegyipari végzettséggel a VV alakulatban "közkatona" vagy valami rendfokozattal rendelkező ember lennék? Vagy ne vennének fel, hanem sima lövész. Végzettség például ált. lab. tech.

2015. ápr. 11. 12:28
 8/8 A kérdező kommentje:

A minap volt egy tájékoztató a Műveleti Tartalékosokról,és akkor volt alkalmam rákérdezni,hogy mit tudnék kezdeni magammal- hogy indul-e a honvédségen belül eü-s képzés,vagy külön kell megtanulni civilként.Ott azt ajánlották,hogy mindenképp iskolába kell megtanulni,mert anélkül csak a lövészekhez kerülhetnék,és elég nehéz lenne átkerülni az EÜ-höz.Azt mondták,hogy jó,ha ápolónak tanulok,mert piszok nagy hiány van eü-s katonákból. Azt mondták,ha így bekerülnék,akkor vagy Szentesre vagy Hódmezővásárhelyre kerülhetnék (vásárhelyi vagyok).

A Honvédségi képzésről hallottam,ott ha jól emlékszem,akkor el kell végezni a harctéri elsősegélynyújtó tanfolyamot.

2015. ápr. 11. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!