Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Lesz valaha teljes modernizáció?

Lesz valaha teljes modernizáció?

Figyelt kérdés

Itt most nem arra gondolok, hogy a mostani T-72-kből T-72M1-et csinálnak és a maradék modernizált T-72-vel lesznek egy szinten, hanem esetleg terveznek valami váltást az elkövetkezendő évtizedben a Honvédségnél?

Semmi hírt nem találtam ilyenről, de vajon mi lehetne a helyes döntés?

Leopard A2? Challanger A2?

Mi lesz a sorsa a Mil helikoptereinknek? Egyre többet hallok már róla, hogy ezeket tervezik lecserélni, de mi lesz helyettük? Régi Huey gépeink lesznek vagy esetleg valami modernebb Sikorsky gépek vagy az olasz Augustától lesz valami?

Ja igen, elnézést, ezt kifelejtettem. A BTR-80 szerintem csak golyófogó, bár biztos tudna mesélni a tudásáról valami régebbi katona innen, de engem nem tud meggyőzni, igaz még csak mint látogató ültem benne, nem mint katona. Ezek helyett mi lesz? Merthogy szerintem nem fog Magyarország vásárolni LAV-okat vagy Pumákat és Fuchsokat az is biztos..

Illetve a BMP-kkel mi a helyzet? Én úgy hallottam, hogy világviszonylatban is a TOP 10-be benne van Magyarország az üzemeltetői között, bár egyet nem láttam még az utakon, amikor hadgyakorlatra indultak az alakulatok. Ezekkel mi van? Raktárba porosodnak? Bár én ezekről sokkal több jó szót tudok mondani, mint a BTR-ekről, miért nem ezeket tartják hadrendben?

2015. febr. 19. 07:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
10-es, az átlagembert nem az érdekli, mi lesz elvileg, hanem mi lesz GYAKORLATILAG. Mi lesz, ami megvalósul :)
2017. febr. 21. 22:19
 12/14 anonim ***** válasza:
Szerintem a gyakorlatban az fog történni, hogy még 2030-ban sem lesz modernizálva a magyar haderő. Kívánom, hogy ne legyen igazam! De van olyan érzésem, hogy sajnos igazam lesz... :(
2017. febr. 21. 22:45
 13/14 anonim ***** válasza:

"Szerintem a gyakorlatban az fog történni, hogy még 2030-ban sem lesz modernizálva a magyar haderő."

2030-ban már NEM LESZ magyar haderő. :)

2017. febr. 21. 22:59
 14/14 anonim ***** válasza:
... mert addigra még jobban le lesz építve.
2017. febr. 21. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!