Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » II. v. háborúnál?

II. v. háborúnál?

Figyelt kérdés
II. vh-nál volt zsidó, cigány (ha jól emlékszem) üldõzés, csak azt nem nagyon értem ha volt a hadseregben cigány v. zsidó azt is megölték? Vagy börtönben lakosgatott élete végèig?

2015. febr. 16. 17:43
 1/7 anonim válasza:
100%
Általában nem voltak hadseregben zsidók. Ha meg volt, megkapta a behívót, és elvitték egy koncentrációs táborba.
2015. febr. 16. 17:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A zsidókat nem a seregbe hívták, hanem munkaszolgálatra.
2015. febr. 16. 18:40
 3/7 A kérdező kommentje:
De amúgy nem bírta volna letagadni hogy õ maga nem zsidó? Kevesebb halott lett volna, letagadja de szerintem büszkeségbõl inkább nem... pedig egyszerû lett volna. Honnan tudnák bizonyítani?
2015. febr. 16. 19:27
 4/7 anonim ***** válasza:
85%
Voltak a hadseregben zsidók és cigányok. Meg mások. Úgy hívták őket, munkaszolgálatos. Azaz: tedd amit mondok, amúgy kuss, és pontosan addig élsz, ameddig én akarom. Nem, a börtönt drágállották tőlük. Elég volt nekik az árokszél, és a moslék.
2015. febr. 16. 19:28
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem tagadhatták le. A nyilvántartások kivételesen precízek voltak. És régóta készültek, akkor már 15 éve.
2015. febr. 16. 19:29
 6/7 A kérdező kommentje:
Mostmár értem elég szörnyû élet lehetett nekik
2015. febr. 16. 19:33
 7/7 anonim válasza:
47%
Jobb lett volna ott pusztul ki mind, így most a nyakunkon élősködnek a mocskok! (tisztelet a kivételnek)
2015. márc. 3. 13:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!