Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Gerincferdüléssel lehetek katona?

Gerincferdüléssel lehetek katona?

Figyelt kérdés
2010. febr. 10. 15:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
50%
Úgyis megvizsgálnak, és eldöntik! Nem tudom!
2010. febr. 10. 15:18
 2/13 anonim ***** válasza:
21%
Egyértelműen nem!
2010. febr. 10. 15:27
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Csak azt nem értem, hogy miért kellenek ezek a követelmények, pl lúdtalp, gerincferdülés. Lúdtalpam volt és verseny szerűen sportoltam, jártam az 50 km-es gyalogtúrákra (víz és étel nélkül), futottam a 10 km-eket, mégsem lehetnék katona.
2010. febr. 10. 15:38
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Megvizsgálnak és ha egészségesnek ítélnek akkor lehetsz. Senkinek sem teljesen egyenes a gerince, de egy határ azért meg van húzva. Ha láthatóan el van ferdülve, akkor nem lehetsz.
2010. febr. 10. 15:45
 5/13 anonim ***** válasza:
lehetsz. a mértékétől függ nyilván ha olyan mint egy s betű akkor nem,de minimálissal igen.illetve ha oylan mint egy s akkor 1es beosztásokra nem lehetsz alkalmas.
2010. febr. 10. 17:32
 6/13 A kérdező kommentje:
köszönöm válaszaitokat!
2010. febr. 10. 18:12
 7/13 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
100%

Senkinek sem tökéletes a háta, (pláne a pilótáknak egy idő után). Én is katona vagyok és már akkor is volt kis gerincferdülésem, mikor felvettek. Amikor el akartam szabadulni a csapatszolgálattól, akkor is megvizsgáltattam magam, jó sokat írtak, hogy merről hová kanyarodik és mégsem szereltek le.

Nyilván nem akarnak felvenni olyat, aki ki kell majd rúgni, de én is lassan mehetek nyugdíjba és a gerincem miatt nem voltam eü. szabin soha.

Szóval az orvos eldönti, de emiatt ne add fel előre.

2010. febr. 10. 20:23
 8/13 anonim ***** válasza:
65%

A katonáknak tökéletes fizikai és pszichikai állapotban kell lenni. nem csak a felvételin, hanem utána is. És úgy gondolom ha már katonaságról beszélünk, a haza majdani védőire gondolunk igen legyenek maximálisan edzettek és egészségesek. Egy versenysport nem ugyanaz mint a katonaság.

És ezt nem rosszból mondom. Énis katona vagyok, de pl ismerősömet fogai miatt zárták ki, és hasonló dolgok.

sok gebasz volt honvédségénél, mert egyesek hamisított parirokkal, vérvételi eredményekkel ment felvételizni, amikor meg kiderült az egész mert katona külföldön meghalt, özvegyecske perelt volna vadul...ami azért valljuk be nem korrekt.

És igen se magas vérnyomással,, se cukorbetegséggel, se egyéb rendszer és vázbetegséggel ne vegyenek fel katonákat. Aki szolgálati ideje alatt betegedik meg, az persze más.

Meg azt sem értem, hogy régen sorkatonaságnál mindenki igyekezett elkerülni, papírt hamisítottak orvosokat fizettek le, öngyilkosok lettek laktanyában, most meg ugye ami több pénzzel jár, hirtelen nagyon sokan akarnak jelentkezni. Ezt persze nem konkrétan rád értem. D3e ha régen ilyen kikerülők voltak, akkor most legyen kemény a felvételi. Köszönhetjük azoknak akik kibúvókat kerestek.

2010. febr. 10. 20:35
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

A válasz megírásának időpontja: tegnap 20:35

Tehát nem azért nem veszik fel az embereket, mert nem bírnák, hanem, hogy "fedhetetlen" maradjon a hadsereg és valahogy ki kell szűrni a rengeteg jelentkezőt. Szerintem, ha van egy kis gerincferdülésem, én is meg tudom húzni a ravaszt, ha kitörne egy háború.

2010. febr. 11. 06:20
 10/13 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
100%
Így van, a "tökéletes fizikai és pszichikai állapot" nem létezik, ami létezik az a felületes diagnózis.
2010. febr. 11. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!