Nem értem ezt a honvédséget, szerintetek?
Miért nem alakítják át a MH-t úgy, hogy egy nagyon modern gyalogos hadosztályok lennének + modern jeepek és szállító járművek. Másra nincs is szükség. Egy gyalogos katona le tud lőni egy helikoptert? Igen. Ki tud lőni egy tankot? Igen. Akkor minek kellenek ilyen költséges dolgok? Pl. egy tank árából hány gyalogos katona kaphat high tech felszerelést? Elég sok.
Mire is gondolok? Pl legyen ilyen az alapfelszerelése egy katonának.
Szerintem meg béreljük fel Son Goku-t.
Az tök olcsó, csak etetni kell és szétüt mindenkit, aki támadni akar.
Ha Japánra gondolunk, a háború után nagyon szigorúan ellenőrizték a hadseregét, ezért teljesen le is lett építve. Ennek az lett az eredménye, hogy brutálisan fellendült a gazdaságuk.
Ugyanezt gondolom Magyarország jelenlegi helyzetéről; elég lenne a követelményeknek megfelelni. Szerintem bőven van még helye ennek a tőkének, ne a hadsereg egye meg az egész államkincstárat.
A hadsereg összetétele megint egy más kérdés, nyilvánvalóan a NATO-hoz kell alkalmazkodni és nem egy önálló hadseregként kell kezelni.
"Amúgy Nato tagok vagyunk, szóval nem nagyon támad minket senki"
Annyira hülye vagy, hogy nem is nagyon van mit magyarázni neked.
" Szerintem bőven van még helye ennek a tőkének, ne a hadsereg egye meg az egész államkincstárat. "
Japánban még vesztesként is a GDP 1%-át kapta anno a szenvedő japán hadsereg ami már alig létezett. Az akkoriban 20milliárd dollár volt. Jelenleg is 1% GDP ami most 60milliárd dollár.
Nálunk meg a GDP 0,7%-a 1 milliárd dollár....
szerintem baromira van különbség a 2 gazdaság között.
Az sem mellékes hogy a Japán gazdaságot a háború után az Amerikaiak lendítették fel segélyezéssel.
Vagy gondolod hogy Németország is csak úgy önerőből épitette fel a rommá lőtt városokat újra és lett Gazdasági nagyhatalom 70 évvel később?
Tanuljunk kicsit, vagy legalább olvassunk utána mielőtt baromságot beszélünk!
Miről is folyik a vita?
1. Ha valaki egy társaságba (NATO) belép, elfogadja a szabályit. Hiszen ezért akar belépni, és ezt megkövetelik tőle. Akkor nem kérdés, mi módon kell erre költeni. Ami kérdés, hogy miért nem teszik.
2. Meglepő, ha valaki úgy képzeli, Magyarországot lerohanhatják. Kik? Minek? És hogy? Nincs semmiféle lerohanásról szó, az ilyen aggodalmak légből kapottak. Itt nincs semmi, amiért érdemes lenne. Nyersanyag semmi, infrastruktúra pocsék, együttműködés nem várható. Marad a geopolitikai szempont. Ha erre szükség lenne (nincs), akkor nem lerohanás történne és nem olyanoktól, akiket mi kivédhetnénk.
3. Ha ez lenne a legnagyobb problémánk, mi egy nagyon boldog ország lennénk. De mi egy marakodó, szegény és élhetetlen ország vagyunk. Aki nem hiszi, járjon utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!