Megéri belépni a hadseregbe önkéntes tartalékosnak?
gyorstalpaló ami összességében keveset ad. a 3,5 hónap is kevés arra hogy rendes alapkiképzést kapjon az ember, nem hogy 1... az én 3,5 hónapom alatt még mindig akadnak hiányosságok, (pl: katonai közelharc, több lövészet, több terepgyakorlat) ami 1 hónap alatt végképp kevés.
Egyébként arra jó hogy egy kis fegyelmet tanuljon az ember. Arra hasznos, és arra is hogy megtanuld egy kicsit a kitartást. De ettől még nem lesz az ember igazi katona.
Viszont, arra tökéletes hogy te a félévedet hasznosabban töltsd a gép előtti játéknál!
a sorkatonasagban szinte mindenki csak rossz elmenyeket szerzett, igy ertheto hogy sokan szidjak
de a mostani katonasag sokkal masabb, semmi koze a remtortenetekhez.
en is szidtam anno, munkalehetoseg hianyaban megis onkentes lettem, nem bantam meg
"munkalehetoseg hianyaban megis onkentes lettem"
amiről tebeszélsz az a szerződéses katonaság.
az ÖMT egy külön rész. Az biztos h az ember nem fizetésért jön, mivel nincs foglalkoztatva annyi ideig.
szia,
attól hogy jelentkezel tartalékosnak, nem fog hasznosabban telni a féléved:D inkább adj be pályázatokat mindenféle ösztöndíjakra:)
az ÖMT-be, ha bekerülsz, akkor valszeg a nyáron elmész 1 hónap alapkiképzésre, ami igazából azért jó, mert ezzel az ország elkezdte a tartalékképzést, illetve számon lehet jobban tartani a szolgálatra képes embereket.
ha megvan a kiképzés, akkor kapsz éves rendelkezésre állási díjat, ami egy elég kicsi összeg és évente max 2 hónapnyi időre behívhatnak szakkiképzésre vagy valamilyen szolgálatra. én csak egyféle önkéntest ismerek, akik mindig ezt csinálják, azok akik HM objektumokat őriznek, egyenruhás biztonsági őrként végül is. szóval nyugodtan jelentkezz, nagy bajod nem lehet belőle:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!