Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Tarthatna Magyarország nagyobb...

Tarthatna Magyarország nagyobb teljesítményű vadászrepülőt?

Figyelt kérdés

Vagyis engedné nekünk a NATO / USA ?

Nagyobb teljesítményű vadászrepülő alatt F-15-ösre vagy Szu-27-esre gondoltam. Természetesen csak akkor, ha hagynák az ész nélküli sikkasztást, mutyizást, mint a stadionokat vagy az 1000 milliárdos NAV-os adócsalásokat.

A kérdés azután jött fel bennem, hogy olvastam a cikket arról az Aranysasban / HTKA-n, hogy a kilencvenes években Lengyelországnak felajánlottak Szu-27-eseket az oroszok, de azokat orosz mivoltuk miatt elutasították.

2014. dec. 28. 20:11
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Nincs korlátozva a fegyverkezés szóval tarthanánk.
2014. dec. 28. 20:13
 2/19 Joci_27 válasza:
87%
A lehetőség adott lenne, de ezek a gépek (főleg az F-15)nagyon drágák, és egy ilyen kis légterű országban fölösleges is. Én személy szerint sajnálom a MIG 29-eseket, kár volt elmutyizni őket, de ez van.
2014. dec. 28. 20:30
 3/19 A kérdező kommentje:
Szingapúr sokkalta kisebb és vegyesen használják az F-15-ös és F-16-osokat, annak ellenére, hogy nem néznek szembe semmilyen fenyegetéssel. Vagy Hollandia, Belgium, Dánia, Svájc is harmadakkora országok, mint mi, mégis fenntartanak 60 - 120 gépes flottát.
2014. dec. 28. 20:32
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne engedné? A NATO-nak épp az a baja velünk, hogy keveset költünk a Honvédségre, és elvárjuk, hogyha háború törne ki majd ők megvédenek minket, mi cserébe kiszúrjuk a szemüket egy-két békefenntartó kontingenssel.

Az USA meg így is haragudott ránk, hogy 2001-ben a használt F-16-osok helyett a JAS-39-esek mellett döntöttünk.

2014. dec. 28. 20:38
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Jogi akadálya nincs, az EU, NATO nem tiltja.

Viszont ezek drága dolgok, anyagi, politikai okok miatt Magyarország rövid-, középtávon biztosan nem fog vadászgépeket vásárolni (helikopterek beszerzését tervezik).

2014. dec. 28. 20:41
 6/19 anonim ***** válasza:
3%
Akkor kérjünk Putyintól Sukhoi t-50 ( PAK FA ) gondolom szívesen adna ...
2014. dec. 28. 20:48
 7/19 anonim ***** válasza:
46%

Úgy tudom, hogy semmi akadálya nem lenne.

Nézzük meg Görögországot,elég rendesen fegyverkeznek, tele vannak mindenféle jó hadi eszközzel.

És a szomszéd, szintén NATO tag Törökországgal akarnak versenyezni...

Szóval senkit nem érdekel, hogy fegyverkezik.

Egyetlen akadálya a pénz lenne, ezek a kütyük nem olcsók.

2014. dec. 28. 21:22
 8/19 A kérdező kommentje:

Azért kérdem ezt, mert itt azt hallottam sok "szakértőtől", hogy "az F-15-ös vagy sok F-16-os miatt felborulna az egyensúly, vérszemet kapnánk és a szomszédoktól akarnánk visszavenni az elcsatolt területeket és a NATO emiatt ezen repülők tartását nem engedné".

Viszont ez hibádzik, mert Ukrajnának is vannak területi vitái más országok irányába (Románia, Lengyelország), mégis az ő Szu-27-es flottájukat segítik fenntartani a NATO-ból. Vagy a lengyelek is szeretnék Lvov-ot és környékét, mégis adtak nekik F-16-osokat stand-off fegyverekkel.

2014. dec. 28. 21:29
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

„Az USA meg így is haragudott ránk, hogy 2001-ben a használt F-16-osok helyett a JAS-39-esek mellett döntöttünk.”

Ha meg F-16 -osokat „veszünk”, akkor meg a svédek haragudnának?!

2014. dec. 28. 21:48
 10/19 anonim ***** válasza:
46%

Azért kérdem ezt, mert itt azt hallottam sok "szakértőtől", hogy "az F-15-ös vagy sok F-16-os miatt felborulna az egyensúly, vérszemet kapnánk és a szomszédoktól akarnánk visszavenni az elcsatolt területeket és a NATO emiatt ezen repülők tartását nem engedné".

Azok a szakértők akiket idézőjelbe teszel az USA valós katonai szakértői voltak, miattuk nem kaphattunk anno F-16-osokat, és helyette jutott orosz 29-es. Mert az akkori helyzetben ténylegesen fontolóra vették, hogy ha megkapjuk a fejlett haditechnikát, akkor lerohanjuk a szomszéd országokat is.

Valamilyen szinten nem is volt alaptalan a dolog, elég csak a balkáni háborúkat megnézni, vagy a Szlovákok is fostak tőlünk a rendszerváltás után.

2014. dec. 28. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!