Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Magán haditechnika fejlesztő...

Magán haditechnika fejlesztő cég, lehetséges ez?

Figyelt kérdés

Engedélyezett Magyarországon haditechnikai eszközök fejlesztése magán cégeknek?

Mindig is érdekelt ez a terület. Jelenleg mérnök informatikusnak tanulok, de 3 legjobb barátom, akikkel beszéltünk erről, az egyikük gépészmérnöknek, a másik villamosmérnöknek, a 3. cnc programozónak tanul, de aki a cnc-t tanulja, az mellette közgazdásznak tanul levelezőn. Szerintem ez így elég jó kis csapat lehet. Persze tudom, hogy egy cnc gép is kb. 20 millió, de ilyen eszközöket lehet bérelni is + először még kis garázscég lenne.

Lehetséges ilyenre engedélyt kapni? Hogy valaki lőfegyvereket tervezzen, prototípusukat legyártsa, vagy esetleg komolyabb eszközöket, például páncélautót, vagy intelligens fegyvereket, akár katonáknak ilyen robotszerű ruhát, most csak ezek jutottak az eszembe.

Előre is köszi a válaszokat!

2014. nov. 10. 19:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Hát pl a Keserű fegyvergyár is "haditechnika"...
2014. nov. 10. 19:46
 2/12 A kérdező kommentje:

De ők csak gáz-riasztó, gumilövedékes és múzeális fegyvereket gyártanak.

Én olyanra gondolok, akik rendes fegyvereket fejlesztenek, amúgy nem a tömeggyártás, hanem ma fejlesztés része érdekel jobban. Például megtervezni egy gépkarabélyt, szabadalmaztatni és aki fizet, az gyárthatja. Vagy komolyabbat, főleg robotokat, vagy robotikus ruhákat, amelyek a katonák erejét, gyorsaságát, védelmét növelik.

2014. nov. 10. 19:54
 3/12 anonim ***** válasza:
46%

Ha vannak nagy ötleteitek a robotizált népírtásra és a tömegpusztító fegyverekre: USA!

-jó utat-

Biztosan sikeres csapat lesztek!

2014. nov. 10. 20:05
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Persze, magyarországon hadiipari tevékenység a megnevezése.

Egyébként fegyverműszerészként és amatőr CNC-sként (eddig félig-meddig építettem magamnak egy cnc esztergát) én is nagyon erősen gondolkodom ilyeneken.

Csak hát sajnos itt magyarországon ha fegyverekről van szó akkor az kb. a kettő T kategóriája (van a tűrt, meg a tiltott) így igencsak nehéz és bürokratikus akadályokkal tűzdelt úton kell haladni.

2014. nov. 10. 20:18
 5/12 A kérdező kommentje:

"Ha vannak nagy ötleteitek a robotizált népírtásra és a tömegpusztító fegyverekre"

Fontossági sorrendben, amiket fejlesztenék szívesen!

1. Elsősorban robotruhák építése lenne a legjobb, amely sok katona életét megmenthetné. Igaz, ez csak egy játék, de én is ilyesmire gondolok, szerintem megvalósítható.

[link]

2. Robot járművek, drónok, tűzszerész robotok, megfigyelésre szolgáló eszközök, ilyesmik.

3. Az utolsó a halálos fegyverek, de ez sem biztos, lehet, hogy nem halálos fegyverek fejlesztésére korlátoznám ezt csak, hogy tényleg minden az emberiség javát szolgálja.

2014. nov. 10. 20:57
 6/12 anonim ***** válasza:

Na valaki sokat játszott az új COD-dal. :D

Egyébként nem játszottad még végig, hogy lásd a felvázolt veszélyeit is egy ilyen dolognak?

Egyébként komolyan beszélve ez Magyarországon (és még sok más országban) nem igazán elterjedt ez, hogy átfogóan foglalkozzon egy cég haditechnikák gyártásával. Vannak külön fegyver, repülő, rakéta, stb. gyártó cégek.

Úgy gondolom, hogy a legjövedelmezőbb egy bizonyos ágon haladni. Mondjuk fegyvergyártási ágon. Ha képesek vagytok olyan fegyvereket létrehozni, amik megállják a helyüket a piacon lehet esélyetek. Vagy ha képesek lennétek egy bevetési körülmények között is tökéletesen működő robotvázat építeni a katonáknak, akár a haditechnikában piacvezető szerepet is betölthettek. Persze odáig nagyon hosszú és kanyargós az út.

2014. nov. 10. 22:28
 7/12 BlackSword ***** válasza:
tudod a fegyverfejlesztéshez három dolog kell: pénz, pénz és mégtöbb pénz... Ez nem a sufnituningos műfaj... Vagy szerinted mennyi pénz és idő kell ahhoz mire egy elképzelésből valóban jól működő fegyverrendszer lesz???
2014. nov. 10. 22:30
 8/12 A kérdező kommentje:

6-os, nem, még sajnos nem volt időm játszani az új cod-al, túl sok a zh-m, de majd kerítek rá időt, amúgy igen, a kép onnan van, jól vázolja, hogy milyenre gondolok. Amúgy igazad van, hogy egy területre kell összpontosítani, én azért választanám a robotikát, mert ez a jövő + mérnök informatikán belül is a robotikára és a mesterséges intelligenciára szakosodom.

7-es, igen pénz, pénz és pénz kell hozzá! De egy cég sem úgy indul, hogy van 10 mrd forint és uccu neki. Először még mindenki dolgozna a saját területén és mellette hobbiból csinálgatnánk ezt. Ha lenne valami kézen fogható, lehet hogy lehetne szerezni rá befektetőket és akkor már lehet komolyabban is foglalkozni a dologgal.

"szerinted mennyi pénz és idő kell ahhoz mire egy elképzelésből valóban jól működő fegyverrendszer lesz"

Egy gagyibb prototípushoz, ami kb. csak arra jó, hogy befektetőt találjon rá az ember, szerintem 2-3 év és 3-4 millió forint.

Az, hogy alkalmazzák is éles helyzetben, ahoz 3-4 milliárd és 8-10 év. Persze minden attól függ, hányan dolgoznak rajta.

2014. nov. 10. 22:42
 9/12 BlackSword ***** válasza:
NAgyon naív vagy... és 2-3 millánál jóval több pénz kell hozzá... mert vannak költségek, járulékos költségek, rezsiköltségek, a mellément tesztek költségei... És még méllyebben bele sem gondoltam...
2014. nov. 10. 22:58
 10/12 A kérdező kommentje:
A 3-4 milliót egy olyan robotruhára írtam, mint a ami a képen van, hogy tényleg csak egy bemutató darab. Alig van funkciója. Ha viszont egy még mindig gagyi, de működő prototípushoz, ami már mondjuk valamennyire használható is, az tízmilliók. Egy olyan, ami meg már bevetésre is jó, az tényleg 100 milliók, vagy milliárdok.
2014. nov. 10. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!