Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mesterlövészek hányszor...

Mesterlövészek hányszor hányas nagyítású távcsövet használnak?

Figyelt kérdés
Mesterlövészek hányszor hányas nagyítású távcsövet használnak?

2014. okt. 28. 20:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Hol milyen mesterlövész???

...egyébként nem túl nagyot, normál (7,62 vagy hasonló) kalibernél 2,-2,5x nagyítást használnak, a 12,7 vagy 14,5 ös "nehéz puskáknál 6x vagy akár 12x-es nagyítás is előfordul.

2014. okt. 28. 20:19
 2/7 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom hogy fél litereset.
2014. okt. 28. 20:20
 3/7 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

Az USA vagy magyar hadsereg katonáira gondoltam hogy a fegyverükön milyen erős távcső van.

Ha valaki nem tudja a választ,akkor nem muszáj hülyeségeket írogatni.

2014. okt. 28. 20:31
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát amiket belinkeltél nem igazám "magyar" cuccok.

..mellesleg a képen látszik a távcső típusa. Az egyiken ehgy ACOG 6x48-as, a másikon ...talán ugyanilyen de nem tudom megmondani, Az biztos, hogy ACOG azonban ezekből van 2x...3x...vagy 6x nagyítás is.

A magyar mesterlövészeknél a Dragunovon 4x24-es PSZO-1 távcső van.

2014. okt. 28. 20:42
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm,azt hittem nagyobb nagyítással rendelkeznek.
2014. okt. 28. 20:50
 6/7 anonim ***** válasza:
Mint fentebb írtam vannak nagyobb nagyításúak, de a képeket amiket belinkeltél azon relatíve kis űrméretű fegyverekről van szó. Max..de nagyon max 600 m távolságra. Ennél a lőszernél 100 m-en a "gyári szórás kb 9 cm. Tehát kb 200 m-ig biztosan fejbe tudod lőni a célt, e felett már csak a test a biztos. Ehhez pedig értelmetlen a nagyobb nagyítás.
2014. okt. 28. 20:55
 7/7 anonim ***** válasza:
...mellesleg ezek nem igazi mesterlövészek, hanem úgynevezett támogató lövészek.
2014. okt. 28. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!