Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért gondolja sok ember vagy...

Miért gondolja sok ember vagy sok lány azt, hogy a katonaság erősebbé tesz, formálja a jellemet?

Figyelt kérdés
Illetve aki ugyanezt gondolja kérem indokolja is meg.
2014. okt. 4. 12:02
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Itt egyikőtök a plázafiúcskákat emlegeti csak hogy nagyon trendi szóhasználattal éljek. Messze áll tőlem a kőkemény férfiasság viszont van egyfajta kedves, bájosnak tartott lényem, az izoláltság, magányra vágyás, mély érzelmek végigkísérnek engem és ettől nem szabadulhatok. Sajnos romantikus vagyok időnként a végletekig és erősen hajlok az érzelmi kirobbanásokra. Egy valóságos érzelmi hullámvasút vagyok. Ez persze nem jelenti egyértelműen a hisztit és a nyafogást. Nem megyek el férfiakkal bárokba, hogy leigyam magam. Isten ments. Nem nézek focit és nem ordítozik a tévé előtt, mivel nem érdekel. Viszont konditerembe rendszeresen lejárok. Nem foglalkozom az autókkal, nem érdekel a barkácsolás. Ezen okok miatt már nőiesnek vagyok minősíthető ugyanakkor a megjelenésemben semmi erre utaló nincs, sőt még a hangomban sem. A nyáladzó fiúkat vagy férfiakat akik romantikus filmek előtt csorgatják a nyálukat azokat már én sem értem, ugyanakkor valami női agy kell, hogy legyen bennünk különben nem lennénk képesek emberi kapcsolatra.
2014. okt. 4. 19:37
 12/15 anonim ***** válasza:
4-es vagyok :) Akkor te tisztára olyan vagy mint én kedves kérdező. Rokonlelkek vagyunk :)
2014. okt. 4. 20:20
 13/15 anonim ***** válasza:

Izoláltság, magányra vágyás? Na az nem katonának való dolog. Itt nincs magány, összenősz a tűzpároddal, aztán a tűzcsoportoddal és a rajoddal. Szavak nélkül tudjátok kinek mikor kell pisálnia, és hasonlók.

Ne keverjük össze a sorkatonaságot a hivatásos katonasággal. Az előbbi egy vicc, az utóbbi egy életforma. És hidd el, pár hónap alatt úgy hozzászoksz, hogy hiábyozni fognak a társaid.

A jellemet leginkább azért formálja, mert megtanít követni, és vezetni is. Tiszteletre, fegyelemre és magabiztosságra tanít. Mert ez van: "Vezess, kövess, vagy tűnj el az utamból!".

Abba nem mennék bele, hogy a háború mire tanít meg minket, mivé formálja a jellemet, hogy mi látszik kint a táborban egy "route red" szállítmányt kísérő toronylövész szemében, vagy mikor Ali megpukkant egy IED-t mellettünk és még ki kell szállni 5/25-re.

2014. okt. 16. 23:00
 14/15 A kérdező kommentje:
Megtanít fegyelemre? Ez valamilyen szinten rendben van. De másra is megtanít mégpedig arra hogyan legyél alkoholista vagy szokj rá a dohányzásra. Minden nap mennek inni a társaikkal vagy a rossz nőkhöz. Ez lenne a követendő példa?
2014. okt. 16. 23:20
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem tudom honnan veszed ezt az alkoholista+láncdohányos dolgot...

Lehet, hogy a Néphadseregben ez volt, de ma már nem. Én speciel 3 hete nem voltam kocsmában, pedig 50 méterre van egy a laktanyától. Dohányozni meg nem akkor tudsz, amikor akarsz, hanem ha engedik, de általában az azt az időt meg hasznosabb dolgokra fordítja az ember (pl elmegy vécére). Nálunk a században van 15 dohányos kb., ez 1/6-odot jelent. Alkoholizmus kilőve, mert nincs időd inni, meg kivágnak ha részegen akarsz feladatot végrehajtani, szóval tényleg nem értem a gondod. A sorkatonák ittak meg cigiztek, mert azt szerették és a külsős életet hozta nekik vissza, de a hivatásosoknál ez sosem volt jelen...

U.i.:" Parkettás parolival más az élet".

2014. okt. 17. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!