Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért gondolja sok ember vagy...

Miért gondolja sok ember vagy sok lány azt, hogy a katonaság erősebbé tesz, formálja a jellemet?

Figyelt kérdés
Illetve aki ugyanezt gondolja kérem indokolja is meg.
2014. okt. 4. 12:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
39%
Mert az ember a környezetéhez alkalmazkodik.
2014. okt. 4. 12:11
 2/15 anonim ***** válasza:
47%

A hadseregben nem úgy van, mint a civil liberális világban, hogy mindenki azt csinál, amit akar.

Ott az egyéni érdekekkel szemben, a közösség a fontosabb és erős hierarchia van. Fegyelemre, rendre tanítanak.

A civil életben is van, aki alkalmazkodó, törvénytisztelő, betartja a szabályokat és vannak antiszociális, öntörvényű, a szabályokat lesz*ró emberek, csoportok, közösségek. Ez utóbbiak általában nem csak a civil társadalomban, munkaerőpiacon nem boldogulnak, de rendőrnek, katonának sem felelnek meg.

2014. okt. 4. 12:23
 3/15 A kérdező kommentje:
Én alkalmazkodó és törvénytisztelő vagyok. Ugyanakkor a katonaságban állítólag minden nap isznak. Én sosem fogyasztottam semmilyen alkoholt, utálom.
2014. okt. 4. 12:25
 4/15 anonim ***** válasza:
87%

Mert hülyék :)

Amúgy nem hiszem,hogy a sorkatonaság bármit osztana-szorozna egy ember jellemén. 20 éves korra már kialakul egy fix életfelfogás és stílus ezen erőszakkal nem lehet változtatni. Rengeteg legenda kering a dicsőséges katonaságról de nem volt sokminden értelme szerintem. Egy háborút nem tömeghadsereggel kell megnyerni,hanem valóban elszánt a hazájukért életüket is feláldozó önként harcoló emberekkel. Az emberek 95%-a alkalmatlan lenne háborúzni,ha volt katona ha nem volt. A civil életben való szereplésben pedig totál semmi hatása nincs. A világháborúkban amikor tömeghadseregek harcoltak a katonák nagy része csak az életben maradásért harcolt és,ha lehetett nem ölt hanem mellélőtt.

Én nem vagyok a militarizmus ellen,mert amíg ilyen a világ sajnos muszáj sereget fenntartani.

2014. okt. 4. 12:34
 5/15 anonim ***** válasza:
42%

Nő vagyok, én is úgy gondolom, hogy kellene a sorkatonaság.

Természetesen nem az a szovjet mintájú, ami lelki sérültekké meg alkoholistákká tette a férfiakat.

Hanem keresni kellene egy más modellt.

Manapság a férfiak nagyon nőiesednek, Magyarországon még nem olyan súlyos, de külföldön én láttam már olyan nyávogós , heteroszexuális "plázafiúkat", hogy akár hímringyónak is elmehetett volna.

Lehet, most megleszek kövezve, de szerintem az orosz férfiak vonzóak.

Van bennük valami harcos, ami rendkívül férfiassá teszi őket.Ez nem külsőség, hisz nem attól férfi a férfi, hogy van-e szakálla vagy szőrzete.Hanem a kisugárzás miatt.

2014. okt. 4. 13:31
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Azért vicces, hogy nem favorizálod a szovjet modellt "ami lelki sérültekké meg alkoholistákká tette a férfiakat", majd kapásból az orosz férfiakat emeled ki, hogy milyen jók. :D

Nincs ebben egy kis ellentmondás?

2014. okt. 4. 14:30
 7/15 anonim ***** válasza:
63%

Mert jól mutatnak az egyenruhában, feltéve ha épp passzol és nem egy harmincéves rongyos darab.

Jellemformáló hatása nem lehet, ahogy semmilyen más felnőttkori kényszernevelési módszernek sem. Össze lehet törni a srácot és annak a vége a roppant férfia depresszió és alkoholizmus lesz.

Nem lehet felnőtteket kényszerrel nevelni, a tömeghadseregek kora meg már lejárt.Nincs harcértéke a sorkatonáknak a hivatásos haderőhöz képest.

2014. okt. 4. 15:06
 8/15 anonim ***** válasza:
23%

Tulajdonképpen az nem igaz, hogy egy "tömeghadsereg" nem lehet jó.

Például a dél-koreai, izraeli, is tömeghadsereg és a világ élvonalába tartoznak.

Középiskolákban, gimnáziumokban, szakmunkásképzőkben is lehetne tanítani egy kis militáns alapozást, hogy erősödjenek a diákok és ne érje őket felkészületlenül a valódi katonaság.

Így, ha felkészülten kerülnének be, nem törne össze a lelkük.

2014. okt. 4. 15:10
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Én nem voltam katona - pedig nagyon "vadásztak" rám 28 éves koromig. De megoldottam. Sok rokonom, ismerősöm, haverom viszont volt. Semmi különbséget nem látok a katonaviseltek és a nem katonaviseltek között. (itt egyszerű sorkatonára gondolok, nem profira, vagy kommandósra). Most komolyan, az az egy év, kilenc hónap annyit számít? A túlnyomó többségük átlagosan 5 (azaz öt) lőszert lőtt ki az egész idő alatt. Ez egy elvesztegetett idő egy fiatal életéből, ezért is kerültem el.

Aki kemény, fegyelmezett, az katonaság nélkül is az, aki puhány, az végigszenvedi az idejét, és többnyire az is marad. Mindig untam a katonatörténeteket, szántam azokat akiknek az élete eseménye volt az a pár hónap. Persze, nyilván kialakulhatnak barátságok, ha katona lettem volna valószínűleg nekem is lennének humoros történeteim, de hogy azt mesélgessem még hatvan évesen is? Mert ismerek ilyeneket.

2014. okt. 4. 16:56
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Én voltam katona szerintem aki egyébként normális volt az ott is az maradt aki pedig bunkó állat volt az az is maradt . És ráadásul másokon élte ki e jellembeli sajátosságát.
2014. okt. 4. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!